Crisi interna

ERC vol expulsar el regidor Manel Romanos, que ha plegat del govern de Sant Martí Sarroca

Redacció Sant Martí Sarroca 19-04-2016 12:07

Manel Romanos Suberviola. Ajt de Sant Martí Sarroca

La formació l'acusa de 'deslleialtat' per deixar el govern 'de forma unilaterial i sense informar prèviament' i volen que renunciï a la seva acta de regidor

PUBLICITAT

El regidor de Sant Martí Sarroca Manel Romanos va anunciar la setmana passada la seva intenció d'abandonar el govern local i deixar les seves responsabilitats de Serveis, Medi Ambient, Governació i Esports a l'Ajuntament. Romanos compartia fins al moment grup municipal amb Joan Lluís Climent, tots dos com a representants d'Esquerra Republicana, que governa al municipi amb un pacte amb la CUP i Movem-CP.

Des de la formació republicana, l'anunci de la renúncia de Romanos va caure per sorpresa: "ha actuat de manera unilateral en aquesta decisió i no ha informat prèviament ERC". En un comunicat, el partit censura "les formes amb què ha actuat en la seva decisió de desprendre’s de les regidories de les quals n’era responsable i, en particular, amb la seva petició de no formar part del govern. Aquests fets suposen una manca de respecte als principis ètics de la nostra candidatura, una manca de compromís amb els acords signats per ERC i representa una actitud totalment allunyada de com entenem el servei públic basat en el bé comú".

Davant el trencament que s'ha produït al grup municipal, ERC acusa Romanos de "deslleialtat" i "falta de compromís amb els objectius polítics que defensa el partit basats en l’honradesa, la transparència, la bona gestió, la democràcia i la integritat". En aquest sentit, Esquerra Republicana ha iniciat els tràmits per a l'expulsió de Manel Romanos del partit i del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca i li exigeix que deixi l’acta de regidor i faciliti que una altra persona del partit ocupi el seu lloc.

Les federacions comarcal i regional d’ERC han donat suport a les decisions de la secció local d’ERC de Sant Martí.

PUBLICITAT

Comentaris


PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon