Salaris

Justícia abonarà la paga extra del 2012 als treballadors dels jutjats íntegrament a la nòmina de novembre

ACN Barcelona 10-10-2016 10:25

Primer pla de Carles Mundó, conseller de Justícia, el 10 d'octubre de 2016. ACN

El Departament destinarà 9,6 MEUR per abonar tot l'import de la paga als 7.628 afectats

PUBLICITAT

El Govern aprovarà aquest dimarts un decret-llei per tal de poder retornar la paga extra del 2012 a 7.628 treballadors del Departament de Justícia a la nòmina de novembre. Són treballadors titularitat de l'Estat per la seva relació amb el Consell General del Poder Judicial (CGJ) i per aquest motiu, la devolució de la paga no es podia fer tal i com s'ha acordat amb la resta de treballadors públics. La mesura és ''excepcional'' segons el conseller de Justícia, Carles Mundó, amb un impacte econòmic de 9,6 MEUR que surten de ''passar el rasclet'' pel pressupost del Departament i canviar algunes prioritats perquè, per Mundó és important ''tancar aquesta carpeta de manera definitiva''.

Amb la nòmina del mes de nombre, els 7.628 treballadors del Departament de Justícia que treballen als jutjats i que, per tant, formen part dels cossos de titularitat estatal que gestiona la Generalitat de Catalunya, rebran íntegrament la paga extra del 2012. Aquesta devolució serà possible gràcies un decret-llei que aprovarà aquest dimarts el Govern a través del qual s'alliberen 9,6 MEUR del pressupost de Justícia per fer front a aquesta despesa.

Així ho ha explicat el titular de Justícia, Carles Mundó, que ha recalcat que aquesta mesura serveis per ''reparar una injustícia'' com va ser la supressió de la paga extra del 2012. A diferència de la resta de treballadors públics de Catalunya, els de Justícia rebran una sola devolució ja que des del Departament s'ha volgut ''tancar aquesta carpeta'' de manera definitiva. Així, a més a més de retornar l'import íntegre de la paga es retira el recurs de cassació que Justícia havia presentat al Tribunal Suprem el 2015 amb l'objectiu d'obtenir un criteri comú després que la resposta judicial en les diferents denúncies interposades per representants dels treballadors, obtinguessin respostes heterogènies.

Mundó ha especificat que els gairebé 10 MEUR que suposa la mesura s'han aconseguit ''passant el rasclet'' a diferents partides del Departament i que s'ha volgut fer en un sol pagament per poder disposar del pressupost de 2017 per a projectes propis del Departament.

Els 7.628 treballadors dels Jutajts rebran l'ingrés extra en funció de la seva categoria laboral. Així, els 1.574 empleats del cos d'auxili judicial, de mitjana, rebran 1.170 euros, els de tramitació processal administrativa, que inclou 3.589 persones, 1.247 euros, els 2.271 treballadors de gestió processal administrativa, 1.358 euros i els metges forenses, és a dir 194 treballadors, 1.691 euros.

Per demarcacions, el retorn més gran es farà a Barcelona, on hi treballen 5.261 persones. A Girona se'n beneficiaran 736 persones, a Lleida 359 i a Tarragona, 800. A més, de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses (IMELEC), el retorn afecta a 234 persones i de la nova oficial judicial en proves, a 238.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon