Oficina Jove de l’Alt Penedès

"T'han maleducat", la nova campanya de l'Alt Penedès contra la violència masclista

Redacció Vilafranca del Penedès 22-06-2017 10:24

"T'han maleducat", la nova campanya de l'Alt Penedès contra la violència masclista. EIX

Amb el lema 'El patriarcat perjudica greument la salut', s’ha fet una campanya visualment impactant que vol arribar a les persones adolescents i joves (de 16 a 30 anys)

PUBLICITAT

L’Oficina Jove de l’Alt Penedès va presentar ahir dimarts, dia 20 de juny, la campanya “T’han maleducat” (#thanmaleducat) i els treballs preparatoris previs fets amb la resta de tècnics i tècniques de Joventut dels ajuntaments en conveni amb el Consell Comarcal i amb diversos col·lectius de persones joves de l’Alt Penedès.

Amb el lema “El patriarcat perjudica greument la salut”, s’ha fet una campanya visualment impactant que vol arribar a les persones adolescents i joves (de 16 a 30 anys) i fer-les reflexionar sobre les moltes violències de gènere amb què conviuen diàriament. Per difondre el missatge i com a eina de treball, s’han fet pancartes, cartells, tríptics i xapes, que es distribuiran a través dels equipaments municipals per a joves, els instituts de Secundària i les festes majors.

Hi ha 3 models de tríptics, amb frases pensades i triades per les persones joves que van participar en els treballs preparatoris de la campanya i que fan referència a les diferents formes de discriminació derivades del patriarcat (desigualtat de gènere,  amor romàntic i violència a la parella, violència sexual i LGTBI fòbia)  i a la manera de fer-hi front: “Si veus una agressió no siguis còmplice: si es tolera es fomenta”, “Sabies que hi ha més intersexuals que pel-rojos?”, “Si saps netejar el cotxe o la moto, també saps netejar la cuina”, “No cal que et vacunis; ser gai, lesbiana o trans no és contagiós”, “El primer amor hauria de ser l’amor propi”, “Si tens un parell de collons, jo tinc dos ovaris”.

Xavier Lluch, vicepresident del Consell Comarcal i conseller de Joventut, va afirmar que “hem de canviar la societat de baix a dalt per eradicar la discriminació i els comportaments patriarcals. (...) A la campanya no ens adrecem als homes o a les dones, ni a un o altre col·lectiu, sinó a les persones, perquè per damunt de tot tots i totes som persones. Volem ajudar les persones joves a canviar el món”.

Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat, va explicar que “les violències masclistes encara estan massa presents entre les persones joves; no són cosa dels adults. Per exemple, 1 de cada 3 noies considera normal ser controlada per la seva parella; moltes persones joves consideren normals els assetjaments i el control a través del mòbil i hi ha un increment de la violència sexual en contextos d’oci nocturn i consum de drogues”.

L’educació en el context social patriarcal ha fet que assumim com a normals algunes idees i comportaments masclistes i d’aquí el lema de la campanya “T’han maleducat”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon