Ple municipal

Calafell reformarà voreres de Segur, un teatre-auditori i un pavelló a través del romanent de tresoreria del 2016

Jordi Lleó Calafell 05-09-2017 05:44

Calafell reformarà voreres de Segur, un teatre-auditori i un pavelló a través del romanent de tresoreria del 2016. Ajuntament de Calafell

Una fórmula aprovada en el darrer ple ordinàri i que permetrà desencallar un munt d’operacions amb 5,72 milions d’euros

També es va renovar les subvencions de la convocatòria d’ajuts per a immobles i comerços de l’àmbit del Pla de Barris, al nucli antic de Calafell

PUBLICITAT

El ple de l’Ajuntament de Calafell va aprovar dilluns 4 de setembre el finançament necessari per la remodelació del pavelló poliesportiu Joan Ortoll i de l’annex teatre-auditori Joan Colet costaran 3,1 milions d’euros. El finançament es realitzarà amb part del romanent de tresoreria que li va quedar al consistori calafellenc de l’exercici de l’any passat, que va ser de 5,72 milions d’euros. El canvi pressupostari va tenir el suport del PSC, UAM, PP, ERC i un regidor no adscrit (12 vots) i les nou abstencions de CiU, CUP i Ciutadans.

L’Ajuntament en farà una reforma integral, que posarà al dia aquests dos equipaments, que han quedat obsolets i presenten importants mancances, i que fins i tot han de solventar problemàtiques com una coberta de fibrociment que s’ha de substituir perquè actualment estan prohibides.

El projecte també preveu una millora de la comoditat per als espectadors i garantir unes bones condicions acústiques, sobretot d’aïllament en el cas del teatre. Se suprimiran les barreres arquitectòniques dels dos equipaments. En el cas del pavelló, es millorarà la pista interior i l’exterior, la zona d’oficines i museu del Club Patí Calafell i l’àrea de restauració, i es construirà una tercera pista a l’exterior. També es renovarà l’enllumenat interior amb elements més sostenibles.

La resta del romanent de tresoreria servirà també per tirar endavant un pla de voreres el nucli de Segur, que representarà una inversió d’1,95 milions d’euros. El projecte preveu 304 actuacions de reparació, reconstrucció o fins i tot nova construcció, que es realitzaran a 65 carrers, especialment a la part alta i central del nucli, en la franja que va, a grans trets, des de la carretera fins a l’autopista, on hi ha un nivell de desperfectes i una precarietat de manteniment històrics. El regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín, explica que “no és que a altres nuclis no hi hagi problemes de voreres, però en tenen menys i ja es van resolent”, afegeix. Perín ha dit que “a aquest sector de Segur hi ha una concentració tal de desperfectes que requereix una actuació urgent, en molts casos perquè no s’hi ha fet mai res. S’actuarà a més llocs del municipi, però aquest cas és urgentíssim”.

El ple dilluns també va aprovar inicialment el nou reglament de Participació Ciutadana i el reglament que regirà els pressupostos participatius. Per aquesta via, la ciutadania podrà decidir en què s’inverteix un import anual equivalent a l’1% dels ingressos ordinaris de l’Ajuntament. Actualment, aquest import equival a 400.000 euros. El treball de consens va permetre aprovar els dos punts per unanimitat.

A la sessió també es va renovar la convocatòria d’ajuts per a immobles i comerços de l’àmbit del Pla de Barris, al nucli antic de Calafell, relativa a l’exercici de 2017. És l’últim any que aquesta mesura es pot finançar amb càrrec a les subvencions del Pla de Barris. Aquests ajuts tenen la finalitat de facilitar la renovació del parc immobiliari i de l’activitat econòmica al nucli antic. En el cas dels habitatges, l’objectiu és afavorir l’ús residencial del nucli antic. Es tracta de millorar les condicions d’habitabilitat en general, però amb la idea primordial de tornar al mercat els edificis abandonats. En el cas dels comerços, es vol impulsar l’activitat econòmica per donar vida al nucli històric, així com generar nous llocs de treball mitjançant l’emprenedoria.

El ple de l’Ajuntament ha acordat les festes locals per a l’any 2018, que seran les dels patrons tradicionals dels nuclis del municipi. En concret, el divendres 29 de juny, Sant Pere; el dilluns 16 de juliol, la Santa Creu; i el dissabte 29 de setembre, Sant Miquel.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon