Festa Major 2017

Canyelles prepara una Festa Major Petita de Sant Nicolau carregada de novetats

Redacció Canyelles 06-09-2017 04:45

Festa major de Canyelles. EIX

Als actes tradicionals i de la Diada se sumen noves activitats com la Dixieland Tast, la música clàssica o la presentació de la sardana de la 15a Fira de Santa Llúcia

PUBLICITAT

La Festa Major Petita de Sant Nicolau serveix, un any més, per acomiadar l’estiu a Canyelles. I enguany ho fa carregada de novetats. Als actes tradicionals i a la celebració de la diada de l’Onze de Setembre, s’han incorporat interessantíssimes novetats que permetran gaudir, encara més, d’aquestes darreres hores estivals. En aquest sentit, la música clàssica s’introdueix al programa amb els dos darrers concerts del cicle Cants i Sons a Lluna. L’art també té el seu espai, ja que la nova seu de l’Escola d’Arts i Oficis, l’Artífex, obre les seves portes per acollir el nou curs. I en l’àmbit cultural, a més, Sant Nicolau és el moment de presentar la nova sardana del 15è aniversari de la Fira de Santa Llúcia. De destacar és també la incorporació al programa de la consolidada jornada gastronòmica Dixieland Tast, a la qual enguany s’afegeix Temps de Verema, amb degustació de vins i caves. A tot això cal afegir, les activitats esportives. Tenim un final d’estiu molt potent, ha explicat l’alcaldessa Rosa Huguet, amb moltíssimes activitats. Un Sant Nicolau, amb els actes més tradicionals, la presentació del nou l’Artífex, la jornada gastronòmica i la celebració de la Diada.

Precisament, el tret de sortida de la Festa Major de Sant Nicolau l’han donat el cap de setmana passat el vuitè Open Infantil de BTT Vegueria Penedès, celebrat dissabte 2 de setembre; i el tercer concert del cicle Cants i Sons a Lluna, protagonitzat pels Violoncels de la Camerata Eduard Toldrà, que ha tingut lloc el diumenge 3 de setembre.

I aquest divendres 8 de setembre, té lloc una jornada de portes obertes de les noves instal·lacions de l’Artífex. La nova seu ja és a punt per acollir els alumnes i iniciar les classes aquest mes de setembre. Les portes obertes comencen a dos quarts de nou del vespre. I mitja hora més tard, arriba una nova proposta per caminar sota la llum de la lluna. El Quiosc Verd i l’Ajuntament de Canyelles organitzen una passejada nocturna que durà els participants fins a Viladellops.

Dixieland Tast i Temps de Verema

La gastronomia omple la programació del dissabte 9 de setembre. A partir de les set del vespre la Plaça del Casal es converteix en una gran fira gastronòmica, en què cellers, restaurants i establiments d’alimentació del municipi i la comarca oferiran les seves especialitats culinàries i de productes de la terra. El primer Temps de Verema, amb degustacions de vins i caves de diversos cellers del territori, obre la vetllada, que en tot moment estarà ambientada amb música en viu. A la mateixa hora, la Cobla Maricel presenta la nova sardana del 15 aniversari de la Fira de Santa Llúcia. I a dos quarts de nou del vespre comença el sopar degustació de la Dixieland Tast amenitzat pel grup Duet D’Ambient. Una vintena de restaurants i establiments del municipi ofereixen les seves especialitats culinàries.

Actes tradicionals

Diumenge i dilluns tindran lloc els actes més tradicionals de Sant Nicolau. Diumenge, a les 12 del migdia tindrà lloc la tradicional missa, i la resta d’activitats es concentren a la tarda. A partir de dos quarts de set del vespre, els Balls Populars locals començaran una exhibició a la Plaça del Casal. Durant dues hores, les colles oferiran  una mostra dels diferents balls. Hi prenen part les Gitanes de Canyelles, la Patusca, els Bastons Infantils i mitjans, els Picarols, les Bastoneres, els Panderos, els Petits nans, els Bastoners Kakuaatons, els Bastoners de Canyelles, els Gegants de la Vall i els Gegants de Canyelles.
Tot seguit, hi haurà una cita ineludible per a molts canyellencs, el sopar popular, que organitza l’Agrupació de Balls Populars cada festa major petita, i que té lloc a la mateixa Plaça del Casal.

A les deu de la nit serà el torn del foc. Les colles locals Canyafocs, Dracs de Canyelles, Ma-cabres i diverses colles convidades ompliran de llum, foc, color i espetecs el centre del poble, per acabar amb una encesa conjunta a la placeta de la Bassa d’en Llot. La nit seguirà amb el ball de festa major, que oferirà l’Orquestra Melodia. I després, per als més joves, disco mòbil.


Onze de Setembre

Els actes enllaçaran amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Com ja ve sent habitual els darrers anys, l’Onze de Setembre s’inicia amb una ofrena floral davant del Monument dels Segadors, que es fa a les dotze de la nit del 10 de setembre. L’ofrena ve acompanyada dels cants de la Coral Pla del Bosc.

I l’endemà, el matí de l’Onze de Setembre, es repetirà la tradicional Anada a Peu al Puig de l’Àliga. Els caminants sortiran a dos quarts d’onze del matí des de la Plaça del Casal. Un cop al Puig de l’Àliga, es farà la tradicional penjada de la Senyera.

La Festa Major Petita es tancarà definitivament el cap de setmana del 16 i 17 de setembre. Per al dia 16 s’ha preparat una Remember Disco Light Numer One, a les onze de la nit a la Sala Multicultural. Després de l’èxit de l’edició anterior, torna aquesta esperada festa amb música dels anys vuitanta i noranta i dj’s locals de l’època. Per al diumenge 17 de setembre, la proposta és més relaxada, però igual d’esperada. Es tanca el cicle de música clàssica Cants i Sons a Lluna, amb una actuació de l’Octet de Mendelssohn, a l’església de Santa Magdalena.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon