Festa Major 2017

El pregó d'Anna Roig dóna el tret de sortida oficial a les Fires i Festes de Sant Sadurní

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 07-09-2017 12:15

El pregó d´Anna Roig dóna el tret de sortida oficial a les Fires i Festes de Sant Sadurní. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

L'artista sadurninenca va interpretar en directe una cançó dedicada a la Festa de la Fil·loxera, acompanyada per Victor Nin a la guitarra

PUBLICITAT

La plaça de l’Ajuntament va omplir-se de gom a gom amb motiu del pregó de Fires, acte institucional amb què tradicionalment es dóna l’inici oficial a les Fires i Festes. L’artista musical sadurninenca, Anna Roig, va ser l’encarregada de dirigir-se a les veïnes i veïnes, acompanyada d’una bona representació del consistori sadurninenc.

Josep Maria Ribas va exercir com a alcalde accidental, davant l’absència de l’alcaldessa i diputada, Maria Rosell, que assistia a la sessió celebrada al Parlament de Catalunya, i va ser l’encarregat d’obrir l’acte, recordant el passatge històric que dóna nom a la família de la pregonera, els de “Cal Feru”.

Anna Roig va donar un toc molt personal al pregó d’aquesta edició, llençant un missatge carregat d’energia i positivitat, recuperant moments i vivències de les festes i dels seus vincle amb Sant Sadurní. La jove sadurninenca va reivindicar la necessitat d’alimentar les relacions humanes i posar en valor a tots aquells que dediquen part del seu temps a organitzar i col·laborar en les activitats i festes que s’organitzen a la vila. Va emfasitzar la contribució que han ofert tots aquells emigrants i nouvinguts en la fesomia de Sant Sadurní. “Gràcies a tots aquells qui, com la meva mare, han vingut de fora o de lluny i que s’han fet seu el poble, donant a Sant Sadurní un tret diferencial i que ens va molt bé per no creure’ns el melic del món i aprendre a conviure”.

Va felicitar-se també per la identificació social amb la Festa de la Fil.loxera, aconseguint que  tot el poble s’uneixi sota el color groc per gaudir conjuntament d’aquesta celebració. El paper tan actiu que té l’Anna Roig en l’organització d’aquesta festa també va estar molt present en la seva intervenció. Va encadenar també diversos records de les Fires i va proposar als assistents un petit exercici: recuperar amb la persona que tinguessin al costat, les seves millors vivències a les Fires i Festes.

Com a sorpresa final, l’Anna va interpretar al costat de Victor Nin a la guitarra una cançó dedicada a la Festa de la Fil·loxera, abans que tingués un emotiu record per la seva família i per homenatjar i reconèixer a tots aquells que treballen i aposten per la cultura i la música a Sant Sadurní. “Hauríem de ser més conscients que les activitats i festes no s’organitzen soles. Darrera de cada acte hi ha un munt de gent que s’ha mobilitzat i cal tenir-ho en compte”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon