Festival de Cinema Fantàstic

Brigadoon aposta pel fantàstic més heterogeni i ret homenatge a Terele Pávez i George A. Romero

Redacció Sitges 07-09-2017 05:35

Terele Pávez. EIX

L’actor Tony Isbert rebrà el Premi Nosferatu, i la secció projectarà alguns títols de la seva carrera, entre els que es troba la inèdita ‘El espectro de Justine’

PUBLICITAT

L’estrena de The Song of Salomon, un dels films de terror més extrems dels darrers anys; un homenatge a dues grans figures del fantàstic que ens han deixat durant aquest any, l’actriu Terele Pávez i el director George A. Romero; un focus documental del fantàstic realitzat a Panamà, i una retrospectiva de l’obra de l’actor Tony Isbert, Premi Nosferatu 2017, conformen les línies mestres de la programació de l’espai Brigadoon.

Fill de María Isbert, i nét de Pepe Isbert, Tony Isbert entra en contacte amb el món de la interpretació des d’una primerenca edat. Els seus primers crèdits els trobem en la sèrie de televisió Historias para no dormir, i des de llavors, la seva relació amb el fantàstic es manté al llarg de tota la seva carrera en films com La saga de los Drácula de Leon Klimovsky (1973), Nadie oyó gritar de Eloy de la Iglesia (1972) o La grieta de Juan Piquer Simón (1990). A més del Premi Nosferatu, Tony Isbert, serà present amb diversos films en la programació de la secció Brigadoon. Entre altres títols podran veure’s Tres días de noviembre, de Leon Klimovsky (1971) i El espectro de Justine, de Jordi Gigó (1986), pel·lícula inèdita al nostre país, tant en cinemes com en format domèstic.

Una altra de les seccions destacades en la present edició de l’espai Brigadoon és la dedicada a les estrenes. S'hi podran veure cintes com The Song of Salomon, de Stephen Biro, director i alma mater de la mítica Unhearthed Films i que ara dirigeix un dels films més extrems de terror dels últims temps; Los resucitados, la pel·lícula que Arturo de Bobadilla va començar a rodar a mitjans dels noranta i que, després de dues dècades, veu finalment la llum. Los resucitados compta amb un repartiment estel·lar en el que destaquen Santiago Segura, Antonio Mayans i Paul Naschy, entre d’altres. Paul Naschy, a més, serà protagonista per partida doble a Brigadoon, on es presentarà el llibre Paul Naschy/Jacinto Molina: la dualidad de un mito, editat por Vial Books.

Seguint amb les estrenes també es podran veure la primera pel·lícula de terror d’origen albanès en coproducció amb Austràlia, Bloodlands, de Steven Kastrissios; The Terror of Hallow’s Eve, dirigada per Todd Tucker, responsable dels efectes de maquillatge de cintes com El hombre sin rostro o El curioso caso de Benjamin Button; el documental Culto al terror de Gustavo Leonel Mendoza; i Confession of Murder (2012), la primera pel·lícula del coreà Jeong Byeong-gil, que presenta La villana (2017) en la Secció Oficial del Festival.

Brigadoon retrà homenatge a dues figures destacades del fantàstic nacional i internacional que ens han deixat al llarg del present any: per una banda es projectarà Las brujas de Zugarramurdi, que retrà homenatge a la gran Terele Pávez (Premi Nosferatu 2016), en una projecció que comptarà amb a presència d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang; i per una altra banda, podrà veure’s Los ojos del diablo, pel·lícula dirigida per Dario Argento i George A. Romero. Una projecció on es retrà homenatge al realitzador nord-americà i que comptarà amb la presència del mític director italià Dario Argento.

Els curtmetratges també seran protagonistes de la secció. En la present edició destaquen el Focus Cortometrajes Fantástico Panamá, una selecció de diversos treballs en format curt que van de de la dècada dels vuitanta fins l’actualitat; i The Final Girls Present: We Are the Weirdos, selecció de curtmetratges del col·lectiu anglès The Final Girls: una agrupació cinematogràfica amb seu al Regne Unit dedicat a explorar les interseccions del cinema de gènere i el feminisme.

Per acabar, com ja és habitual, la tradicional Sitges Zombie Walk tindrà lloc el primer dissabte del Festival, que serà el 7 d’octubre i que tornarà a omplir la ciutat de zombis arribats d’arreu.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon