Festa Major 2017

Milers de persones tornen a combatre la plaga de la fil·loxera

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 09-09-2017 07:20

Milers de persones tornen a combatre la plaga de la fil·loxera. Festa de la Fil·loxera

L’Associació Festa de la Fil·loxera rep el diploma que l’acredita com a Festa Tradicional d’Interès Popular

PUBLICITAT

Una multitudinària Festa de la Fil·loxera ha tornat a combatre, per 36è any consecutiu, la plaga que a final del segle XIX va arrasar les vinyes de Sant Sadurní d’Anoia. Abans d’iniciar-se la Festa, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i la directora general de Cultura de la Generalitat, Àngels Blasco, van entregar al president de l’Associació Festa de la Fil·loxera, Ton Amat, el diploma que acredita l’esdeveniment com a Festa Tradicional d’Interès Popular. A l’acte, Amat va estar acompanyat d’altre membres de la Comissió organitzadora de la Festa, així com de l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, i d’altres regidors del consistori.

Durant l’acte, el president de l’Associació va fer palès el desig que, finalment, la Festa sigui declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per part de la Generalitat de Catalunya. A més, també va demanar a la conselleria de Cultura una definició més clara de la legislació que fa referència a les festes populars on s’utilitza pirotècnia.

Amb el foc i la música com a principals protagonistes, dijous 7 de setembre, a les onze de la nit, va començar l’escampada de fil·loxeretes que, en dos correfocs paral·lels, va recórrer els carrers del centre del poble, amb final a l’Era de can Guineu, com a representació de l’arribada de la plaga a la Capital del Cava.

La Festa va continuar divendres 8 de setembre a les dotze del migdia, deixant el protagonisme als fil·loxeraires més petits. La Festa de la Fil·loxera infantil, que aquest any ha celebrat a l’engròs, el 25è aniversari, va comptar amb la participació activa de 223 nens, una mostra del teixit associatiu que té l’Associació.

Divendres a la nit, milers de persones van omplir els carrers del centre del poble i la plaça de l’Església per tornar a combatre la plaga de la fil·loxera. Les danses del ball de pagesos i dels Set Savis, així com el foc dels ceps, de les fil·loxeretes -que feien 30 anys- i de la fil·loxera gran van deixar pas a un espectacular Triomf Final on es va ruixar al públic assistent amb més de 150 ampolles de cava.

La Festa de la Fil·loxera compta amb el suport de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, la Diputació de Barcelona, CaixaBank, Cargo-Trans Montserrat, Finques Pardas, Deixalles i Transports A. Plazas, caves Recaredo i Coral Transports, a més de la col·laboració de prop d’un centenar d’establiments.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon