Referèndum

El TSJC notifica la suspensió de la llei del referèndum i l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia

ACN Barcelona 12-09-2017 12:21

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell; el vicepresident de la cambra Lluís Guinó i la secretària primera de la Mesa, Anna Simó. ACN

L'alt tribunal adverteix del deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa a favor del referèndum

El TSJC descarta de moment la malversació en la querella contra cinc membres de la Mesa

PUBLICITAT

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha notificat aquest dimarts a la Mesa del Parlament la resolució del Tribunal Constitucional (TC) que va suspendre la Llei del referèndum aprovada la setmana passada per la cambra catalana. Aquesta notificació ha arribat a tots els membres de la Mesa, als quals se'ls adverteix de "deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada". A més, el TSJC també ha notificat als membres de la Mesa querellats per la Fiscalia l'admissió a tràmit d'aquesta per part de l'alt tribunal català. En aquest cas, la notificació ha arribat a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, a Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet.

El TSJC descarta de moment la malversació en la querella contra cinc membres de la Mesa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat, de moment, el delicte de malversació de fons públics en l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia contra els membres de la Mesa del Parlament de JxSí i CSPQ que van votar a favor de la tramitació de la Llei del referèndum. En el seu escrit, el ministeri públic es va querellar contra tots cinc per desobediència, prevaricació i malversació de fons públics, però el TSJC de moment ha descartat aquest últim delicte. En canvi, l'admissió a tràmit de l'altra querella, contra tots els membres de l'executiu, sí que s'ha fet pels tres delictes apuntats per la Fiscalia. El TSJC creu que el Govern presumptament "hauria utilitzat arbitràriament" les seves potestats.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon