Mitja marató

Pere Regull: "Per Vilafranca és un orgull tenir la Mitja Marató de l’Espirall, la més antiga de Catalunya"

Redacció Vilafranca del Penedès 13-09-2017 12:16

Aquest dimarts s’han presentat les novetats de la 38a edició de la Mitja Marató de l’Espirall . Ajuntament de Vilafranca

La semi de l’Espirall es reestructura, canvia de data i de circuit i arribarà fins a la Granada

PUBLICITAT

Aquest dimarts s’han presentat les novetats de la 38a edició de la Mitja Marató de l’Espirall en una roda de premsa a la Casa de la Vila que ha comptat amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, de la regidora d’Esports, Anna Doblas, del president de l’AV de l’Espirall, Antonio Díaz, i del director de la cursa, Paco Osuna.

Pel que fa a les novetats més destacades, Osuna ha posat èmfasi en el canvi de data (serà el 12 de novembre quan en les darreres edicions es feia al desembre), el nou emplaçament del circuit i de la ubicació de la sortida i l’arribada. Així es donarà el tret de sortida a les 10 de matí al carrer Igualada, a l’alçada del parc de Llevant. “És un emplaçament més obert i enjardinat i més atractiu visualment”, ha dit.

La cursa consistirà en dues voltes al mateix circuit, que serà urbà i interurbà al 50%, i anirà fins al municipi de la Granada. La Mitja Marató de l’Espirall estarà dins el campionat de Mitges Maratons de la Diputació de Barcelona, que consta de 14 curses homologades per la Federació Catalana d’Atletisme. Osuna ha destacat també que el nou circuit és més pla i més ràpid que l’anterior, que arribava fins a Guardiola de Font-rubí. “És ideal per fer bons registres i mantenim el recorregut entre vinyes, que és un dels atractius que dóna caràcter a la cursa”, comentava el director.

Les inscripcions, que ja estan obertes i ho estaran fins al 8 de novembre, tindran un cost de 22 euros, 27 si es fa fora de termini. Hi haurà 10 categories, 5 masculines i 5 femenines. “Esperem amb aquestes novetats donar una nova empenta a la cursa i que Vilafranca pugui gaudir-ne encara més”, ha afirmat Osuna.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha agraït l’esforç de l’organització i ha afirmat que “per Vilafranca és un orgull tenir la Mitja Marató de l’Espirall, la més antiga de Catalunya”. Regull ha lloat la capacitat de reinventar-se. “Mentre altres curses s’han deixat de celebrar, la Mitja de l’Espirall es reestructura buscant un nou circuit per millorar marques i fer-lo més atractiu. La Mitja Marató de l’Espirall no ha de tan sols sobreviure sinó consolidar-se tot mantenint la qualitat”, ha dit. L’Alcalde ha fet una crida als corredors a participar-hi i el públic en general a animar i fer-la ben divertida.

La cursa preveu un màxim d’inscripcions de 700 corredors.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon