Acord de govern

Sant Sadurní inicia el relleu a l'alcaldia entre el PDeCAT i ERC, fruit del pacte de govern

ACN/ Gemma Sánchez Sant Sadurní d'Anoia 13-09-2017 06:31

L'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, i el republicà Josep Maria Ribas, renovant l'acord de govern. ACN

El republicà Josep Maria Ribas es convertirà en batlle la setmana vinent

PUBLICITAT

Maria Rosell (PDeCAT) deixarà de ser l'alcaldessa de Sant Sadurní per donar pas a Josep Maria Ribas (ERC), que ja va ser alcalde durant el tram inicial de l'anterior legislatura. El relleu respon al pacte de govern que nacionalistes i republicans van signar el juny de 2015, amb el qual fixaven que Rosell seria l'alcaldessa durant 27 mesos, mentre Ribas ho seria la resta del mandat. Aquest dimecres al vespre hi ha convocat un Ple extraordinari urgent per fer efectiva la renúncia de Maria Rosell, i serà dilluns de la setmana vinent quan Josep Maria Ribas serà previsiblement investit alcalde. El canvi afectarà també el cartipàs: l'actual regidor de Promoció econòmica i Turisme, Josep Subirana, deixarà aquestes carteres en mans de Rosell i assumirà les àrees d'Hisenda i Urbanisme, que fins ara dirigia Ribas.

Josep Maria Ribas senyala que durant aquesta primera meitat de la legislatura ha constatat una "sintonia molt correcte" amb Maria Rosell i el PDeCAT, i reconeix que "hi ha més punts d'unió" que no pas els que va haver durant l'anterior mandat amb el PSC, amb qui va acabar trencant el pacte de govern del 2011 per signar després un acord amb CiU que ha tingut continuïtat aquesta legislatura.

Al seu torn, Maria Rosell destaca que amb el cap de files republicà "no hi ha hagut cap discrepància insalvable" i subratlla que durant la primera meitat del mandat han aconseguit encaminar diversos projectes comuns dels programes electorals. Per Rosell i Ribas, entre els mèrits més importants d'aquests primers dos anys hi ha el finançament per obrir la nova biblioteca i haver condicionat els carrers Sant Pere i Provença.

També destaca les negociacions amb els propietaris de l'edifici Can Guineu per encaminar-ne la compra, opció que no preveien quan va començar la legislatura. De cara al tram final del mandat, l'alcaldessa sortint i l'alcalde entrant recorden que queda pendent, entre d'altres, la remodelació del cementiri de Monistrol d'Anoia, la construcció de pisos tutelats per a persones amb atenció especial i la nova sala multiusos. El govern preveu que aquest últim projecte "traspassarà més enllà d'aquesta legislatura" i insta els grups polítics a consensuar-ne el format.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon