Eix comercial

La Rambla de la Girada de Vilafranca té més del 90% de locals comercials ocupats

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 12-10-2017 09:58

La Rambla de la Girada de Vilafranca té més del 90% de locals comercials ocupats. Ramon Filella

La consolidació d'aquest eix ha portat associat, igualment, la creació d'altres vials comercials de la zona com ara l'avinguda Lluis Companys i la Ronda de Mar

PUBLICITAT

La Rambla de la Girada de Vilafranca continua amb la seva consolidació com a eix comercial secundari de la ciutat. La recent obertura de nous establiments a diferents punts de l'avinguda ha situat l'índex d'ocupació dels locals comercials per sobre del 90 per cent. Dels gairebé 65 locals disponibles, 58 estan oberts oferint tota mena de serveis, una xifra que referma la potenciació d'aquest vial. En la mateixa línia, el número de tancaments és, per ara, molt limitat.

Els tradicionals establiments de restauració (fins a 20) que, en molts casos, van obrir fa anys quan la Rambla encara no era l'actual pol d'atracció, s'han vist complementats en els darrers temps amb botigues d'alimentació, de vins i caves i establiments de serveis. De manera paral.lela, una part rellevant de l'oferta (30 per cent) continua centrant-se en establiments bancaris i d'assegurances que, com en els casos dels bars i restaurants, ja porten alguns anys amb les portes obertes.

La consolidació de la Rambla de la Girada ha portat associat, igualment, la implantació comercial d'altres vials propers com l'avinguda Lluis Companys o la Ronda de Mar en els que els índexs d'ocupació comercial també han augmentat en els darrers dos anys (fins un 20 per cent). En el cas de la Ronda de Mar la presència d'un supermercat de proximitat ha servit de manera decisiva per a dinamitzar el vial i per a fer incrementar el número d'establiments de restauració (fins a 12).

També es rellevant el trasllat a aquesta àrea de Vilafranca d'alguns serveis oficials que, fins fa poc temps, estaven ubicats a d'altres punts del municipi. La delegació Penedès-Garraf de la Federació Catalana de Futbol va obrir l'any passat noves oficines a la Ronda de Mar. Es va tractar d'un canvi d'escenari buscant les majors comoditats que oferia el sector.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon