Acadèmia Tastavins

La taverna del Vinseum reinicia la seva activitat ampliant l'oferta de cates i organitzant activitats culturals

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 16-10-2017 05:50

La taverna del Vinseum reinicia la seva activitat ampliant l'oferta de cates i organitzant activitats culturals. Ramon Filella

La taverna tindrà Pere Escudé com a sommelier: 'és un repte per a mi encarar aquesta responsabilitat i espero que els resultats siguin els que busquem'

PUBLICITAT

La taverna del Vinseum iniciarà la propera setmana una nova etapa de la seva història amb la posada en marxa d'una sèrie de novetats que tenen com objectiu potenciar-la i convertir-la en un referent en el conjunt de la comarca. L'Acadèmia Tastavins serà, després de l'adjudicació que va fer en el seu dia la junta del museu, l'encarregada de gestionar la taverna en aquesta nova etapa que el president de l'entitat, Jaume Tarrada, ha definit avui com “complexa però molt engrescadora”.

La taverna oferirà cada dia de la setmana (exceptuant els dilluns que està tancada) una activitat diferent sempre relacionada amb el món dels vins i la gastronomia. Els dimarts hi haurà l'anomenat “celler de la setmana” en el que es podran desgustar els productes del celler triat per a l'ocasió. De fet, la firma vinícola convidada en aquesta activitat estarà present a la taverna durant la resta de dies de la setmana, però els dimarts serà el tret de sortida amb la presentació i desgustació dels productes.

Els dimecres es programarà una activitat cultural que inclourà, entre d'altres, música, poesia o la realització de tallers vinculats amb les cultures del vi i de la gastronomia. Aquestes activitats es duran a terme al pati del Vinseum. Els dijous arribarà el torn d'una sessió de maridatge amb vins de la mateixa taverna combinats amb elements de gastronomia local o internacional i els divendres i dissabtes s'organitzaran els anomenats “sopars a palau” en els que un dels objectius fonamentals serà la promoció dels restaurants vilafranquins i penedesencs. Finalment, els diumenges al migdia serà el torn de les sessions de vermut.

Terrassa a l'exterior i nou sommelier

El president de l'Acadèmia Tastavins, Jaume Tarrada, ha explicat que “iniciem aquesta nova etapa de la taverna amb la màxima transparència i amb la voluntat de representar tot el sector vitivinícola del Penedès”. Tarrada ha afegit que “amb el programa d'activitats busquem que la taverna es converteixi en un punt de trobada per als penedesencs sempre amb el comú denominador de la cultura del vi i de la gastronomia”.

La taverna tindrà Pere Escudé com a sommelier. En l'acte de presentació del nou programa, Escudé ha assenyalat que “és un repte per a mi encarar aquesta responsabilitat i espero que els resultats siguin els que busquem”. Tant Tarrada com Escudé han volgut deixar clar que la taverna no vol ser ni serà “un restaurant”, sino que la idea és que sigui un element central de promoció dels restaurants de Vilafranca i el seu entorn i és per això que es convidarà cada setmana un xef d'un local de restauració per a que expliqui i presenti la seva carta.

Una altra de les novetats que es posarà en marxa properament serà la terrassa exterior de la taverna que tindrà caràcter permanent i només es retirarà en moments puntuals de l'any si és necessari per a realitzar actes de Festa Major o actes de gran format.
 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon