Presos polítics

Presos i preses polítics, molts més que els Jordis

Neus Benavent i Vallès Vilanova i la Geltrú 21-10-2017 12:42

PUBLICITAT

Aquest dies estem sentint a tort i a dret que, desprès de molts anys sense, ara JA tenim presos polítics a l'estat i a Europa!!!

Res menys cert!!!

Potser la majoria no ho sabeu, de fet s’ha silenciat absolutament, í, només des de l'esquerra més conscienciada s’han fet reivindicacions, manifestacions, i lluites per a aquest col·lectiu.

De preses polítics a l'estat n‘hi ha des del final de la Guerra Civil, i mai ha deixat d‘haver-ne.

Per citar alguns exemples, tenim dues catalanes la Lola i la Marina, a presó a l‘estat francès, tenim l‘Alfons de Vallecas, tenim un munt de preses i presos bascos, i galeges, i així una llarga llista de persones,  empresonats en unes condicions extremes, lluny de les seves famílies, moltes en aïllament, algunes molt malaltes que haurien d'estar a casa…, ón de fet haurien d'estar totes.

I podem afegir-hi el llistat de persones encausades, pendents de judicis...de les quals a Vilanova en tenim una bona mostra!

Durant anys, s’ha negat que fossin presos polítics, exactament igual que ara es nega aquesta condició als Jordis des de molts àmbits espanyols i catalans...

M’agradaria que això servis, al menys, per a fer reflexionar, i per a sentir empatia per a persones que fa anys que estan en les mateixes condicions.

Si ara ens indignem per aquest empresonaments injustos, i no entenem que no es vegi que son detencions polítiques…, entenguem també la indignació quan la majoria negueu aquesta condició a totes les altres persones empresonades per les seves idees, per un escrit, per una cançó, per una manifestació...

Que tot això serveixi al menys, per a conscienciar, i per que no deixem mai més soles les moltíssimes persones que SI son preses polítiques tant a l estat espanyol, com a la Unió Europea…i al món!

 

Neus Benavent i Vallès
CUP-Vilanova i la Geltrú

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon