Institut d’Estudis Penedesencs

Els oficis antics, a la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic del Baix Penedès

Redacció Santa Oliva 24-10-2017 11:32

Els oficis antics, a la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic del Baix Penedès. EIX

Les projeccions es faran a Santa Oliva i Sant Jaume dels Domenys

PUBLICITAT

L’Institut d’Estudis Penedesencs participa un any més a la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic amb projeccions a Santa Oliva i Sant Jaume dels Domenys. El divendres 27 d'octubre, a les 19.30 h, al Monestir de Santa Maria (carrer Mossèn Antoni Paradís, 47) de Santa Oliva, es farà la projecció del documental “Barraques de Pedra Seca (a Mont-roig)” 2006 (30'). Un documental que mostra, d'una manera molt didàctica, com les construccions fetes en pedra servien d’aixopluc i magatzem a pagesos i ramaders. A més de les barraques també s’expliquen els murs, marges i trones de pedra seca. En el documental hi participen entitats penedesenques. La música és de Guillem Anguera i està interpretada amb una  "Xalaparta de pedra". En acabar la projecció hi haurà un col·loqui amb el director del documental J.M. Martí Rom, el membre del Grup Drac Verd de Sitges, Ramon Artigas, i l’antropòleg de l’equip de recerca de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Penedès, Abraham Guillén. Aquesta projecció compta amb la col·laboració de l’Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO) i l’Ajuntament de Santa Oliva.

El dissabte 28 d'octubre, a les 18h, a la Sala d'Actes de Cellers Domenys (carrer Prat de la Riba, 18) de Sant Jaume dels Domenys, es farà la conferència de Pere Aragonès i Garcia, secretari d’Economia del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya “El crèdit de les cooperatives agràries, 100 anys enrere”. En motiu de la celebració del centenari de Cellers Domenys. A continuació, a les 19 h, es farà la projecció de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic i es projectarà el documental “Segar, garbejar, batre, moldre i fer pa”, del  director Jacint Torres i Santi Ponce, 2015 (34'). Un documental que mostra aquestes feines que es feien als pobles abans de la mecanització i que han estat recreades per l’Ecomuseu del Blat. Aquesta projecció compte també amb la col·laboració de Cellers Domenys,  l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i el Consell Comarcal del Baix Penedès.

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic està organitzada per diferents antenes de l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i té com objectiu la difusió d'aquest patrimoni a través de produccions audiovisuals,  filmacions antigues, documentals i pel·lícules de ficció, que mostren formes de vida, tradicions, costums, expressions orals, etc.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon