Ajuts escolars

Augmenten les sol·licituds de beques menjador al Garraf per al curs 2017-2018

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-10-2017 12:26

Durant aquesta convocatòria es van rebre 2.231 sol·licituds, 250 més que l’any passat, i es van aprovar 323 beques més.

PUBLICITAT

Durant la convocatòria de beques menjador per a aquest curs, el Consell Comarcal del Garraf va rebre 2.231 sol·licituds, 250 més que el curs passat. La consellera presidenta de l’àrea de serveis a les persones, Noemí Cuadra, va afirmar en roda de premsa que “cada curs tenim més sol·licituds, perquè s’incrementa el número de famílies que viuen en condicions que no són les òptimes” i va ressaltar que “està costant molt sortir de la crisi, malgrat que des d’alguns sectors es donen dades positives, aquesta no és la realitat que ens trobem a serveis socials”.

El passat 19 d’octubre es va aprovar al ple comarcal l’adjudicació d’un total de 1.597 ajuts individuals de menjador escolar, 323 beques més que el curs passat. En aquest sentit, la consellera va manifestar que “per sort des del govern de la Generalitat de Catalunya han ampliat els criteris i hem pogut arribar a moltes més famílies, s’han pogut donar més beques i això és molt important per nosaltres”.

Dels ajuts atorgats, 1.239 corresponen a beques del 50% del valor del menjador i 358 a beques del 100%. En la convocatòria d’enguany es van denegar 634 sol·licituds perquè no complien amb els requisits marcats pel Departament d’Ensenyament. Aquestes xifres són provisionals ja que s’estan estudiant les reclamacions presentades, així com alguns casos provinents de serveis socials.

Aquestes beques es complementen a l’estiu amb la Campanya de suport a infants amb vulnerabilitat alimentària, que compta amb la participació de tots ajuntaments de la comarca i la col·laboració de la Creu Roja i Càritas. Durant els mesos de juliol i agost d’aquest any 1.420 infants del Garraf es van beneficiar d’aquesta campanya: 671 de Vilanova i la Geltrú i 749 dels municipis d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sant Pere de Ribes i Sitges.

En el cas de Vilanova i la Geltrú, el repartiment d’aliments es va fer a través de l’Economat gestionat per Càritas. En la resta de municipis, Creu Roja va distribuir targetes amb les quals les famílies podien comprar aliments per un valor de 30 €  per fill/a i per mes, a un establiment acordat per la campanya.  

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon