Intervenció comptes

Els ajuts a les ADF del Penedès i Garraf per pagar les despeses de funcionament bloquejats pel govern de Madrid

Federació ADF Penedès Garraf Vilanova i la Geltrú 26-10-2017 07:15

Federació ADF Penedès Garraf. Eix

PUBLICITAT

Després de superar una campanya d’incendis molt complicada i amb èxit, les ADF del Penedès i Garraf no poden cobrar les despeses que això els ha ocasionat pel la intervenció dels comptes de la Generalitat per part del govern de Madrid. Les ADF passen serioses dificultats i moltes d’elles opten per posar diners propis dels voluntaris per pagar factures bàsiques de reparacions, assegurances de vehicles i ITV. 

Aquesta greu situació està amenaçant la continuïtat d’algunes ADF.

Al les nostres comarques del Penedès i Garraf concretament estan bloquejats 85.852,73 euros que havien d’arribar a 19 ADF.

Les Agrupacions de Defensa Forestal són entitats sense ànim de lucre, formades per propietaris forestals, Ajuntaments, entitats relacionades amb el medi ambient, i voluntaris que realitzen, durant tot l’any, activitats de prevenció, sensibilització i suport a l’extinció d’incendis forestals i són un element diferenciador de la resta d’Espanya. Una mostra de la societat civil organitzada per protegir un be comú com són els nostres boscos.

A tot Catalunya el pressupost global de les ADF d’aquest any és de 750.000 euros que estan bloquejats en la seva totalitat juntament amb altres partides del Departament d’Agricultura de la Generalitat.  En total són 175 ADF que es veuen perjudicades i no podran cobrir les despeses d’aquest any 2017.

La Federació d’ADF Penedès Garraf expressa el seu rebuig a aquesta situació de bloqueig injustificat per un servei d’interès públic d’emergències i prevenció d’incendis forestals.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon