Serveis mínims

Una quarantena de carreteres tallades i una desena més d'afectades en les primeres hores de la vaga general

ACN Barcelona 08-11-2017 08:24

Talls de carretera al Garraf. CDR VNG

Talls a l'R1, R3, R4 i R16 de Rodalies per presència de manifestants a la via

Les incidències han començat a primera hora del matí

PUBLICITAT

Diversos manifestants tallen aquest dimecres al matí un total de 37 carreteres amb motiu de la vaga general, entre les quals es troben les principals vies d'accés a Barcelona. Les interrupcions del servei han començat des de primera hora i afecten la mobilitat dels conductors en plena hora punta. Així, segons el Servei Català de Trànsit, l'A-2 es troba tallada a Abrera (excepte un carril), Sant Joan Despí en sentit Barcelona, la Ronda de Dalt i Litoral, la B-23 a Molins de Rei i Sant Just Desvern d'entrada a Barcelona, l'AP-7 all Vendrell, en sentit nord, i a Santa Perpètua de Mogoda i la C-16 a Sant Cugat del Vallès, cap a la capital catalana. A més, dues vies més es troben tallades per la presència d'obstacles a la via – la C-12 a Menàrguens i la C-14 a Ponts- i en almenys set més hi ha retencions, tot i que el trànsit no es troba interromput.

Altres vies tallades són l'A-2 als seus trams d'Òdena i Castellnou de Seana, a la B-140 a Mollet del Vallès, la C-12 a Balaguer, la C-16 Sallent, la C-16 St. Cugat del Vallès, en sentit Barcelona; la C-25 (l'Eix Transversal) a Vic, Artés i Manresa; la C-32 a Vilassar de Dalt; la C-37 a Castellfollit del Boix i a Manresa; la C-59 a Moià, l'N-145 a la Seu d'Urgell; l'N-230 a Vilaller; l'N-420 a Bot i l'N-II a Vilassar de Mar i a Vilamalla i l'N-II a Figueres.

A més, una marxa lenta de vehicles afecta la C-58 a Vacarisses i es registres retencions a l'AP-7 a Vilafant, la C-17 a Parets del Vallès en sentit Barcelona; la C-31 a l'Hospitalet de Llobregat en sentit Barcelona, la C-32 a Sant Boi de Llobregat, també cap a la capital catalana, i a Cornellà de Llobregat i Castelldefels en sentit sud i a la C-58 Ripollet (sentit nord) i a BCN (sentit sud).

Talls a l'R1, R3, R4 i R16 de Rodalies per presència de manifestants a la via

Les línies R1, R3, R4 i R16 de Rodalies pateixen aquest dimecres al matí alguns talls per presència de persones a la via arran de la vaga general convocada per a la jornada d'avui. Així, segons la companyia, a l'alçada de Mataró (R1) alguns manifestants han accedit a la via quan passaven pocs minuts de les set del matí i han obligat a interrompre el servei, així com a les línies R3 i R4 amb talls a l'alçada de Montcada Bifurcació. També a l'R4, el servei ha quedat interromput a Sant Vicenç de Castellet per una manifestació, que ha començat poc després de les sis i s'ha allargat una hora. Per últim, l'R16 també està tallada a Ulldecona.

El decret de serveis mínims de la Generalitat de Catalunya per a la vaga d'aquest dimecres preveu un 33% del servei a Rodalies Renfe, tot i que la companyia va informar a través de Twitter que preveu "servei habitual", si bé es podrien produir "afectacions".

Pel que fa els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, no hi ha servei entre Sarrià i Terrassa Nacions i Sabadell Parc del Nord per presència de manifestants a l'estació de Sant Cugat del Vallès. Els serveis mínims preveuen un 50% en hores punta (6.30h a 9.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i un 25% en hores vall.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon