Operació 'Hardware I'

La Guàrdia Civil deté una parella a Calafell per un delicte d'estafa

ACN Calafell 09-11-2017 02:18

Imatge d'arxiu d'un cotxe de la Guàrdia Civil. ACN

Els arrestats oferien productes d'informàtica rebaixats de preu a través d'internet però mai entregaven la comanda als compradors

PUBLICITAT

La Guàrdia Civil ha près declaració en qualitat d'investigats a una parella detinguda a Calafell en el marc de l'operació 'Hardware I', desenvolupada en col•laboració amb les autoritats judicials de la República Txeca. Es tracta de dues persones de nacionalitat txeca acusades d'un delicte d'estafa continuada a través d'internet. Els fets es remunten a principis del 2014, quan els ara investigats oferien ofertes de material informàtic a través de diferents dominis web allotjats a la República Txeca però administrats des de l'estat espanyol. El comprador adquiria el producte i feia la transferència bancària, però mai arribava a rebre la comanda. Alguns compradors havien intentat sense èxit contactar amb els venedors i finalment van denunciar els fets.

Les autoritats judicials de la República Txeca van fer una sol•licitud internacional de cooperació judicial, que es va remetre a la Guàrdia Civil, de manera que el cos va iniciar la investigació per localitzar els presumptes estafadors. Després de diverses setmanes, la policia va localitzar els sospitosos a Calafell, on tenien la seva residència.

Després d'haver-los pres declaració, la Guàrdia Civil ha traslladat les actuacions policials a la Secció de Cooperació Judicial Internacional de la Fiscalia de Tarragona.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon