Nadal 2017

El tió més gran de l'Alt Penedès torna a la carretera de La Múnia per setè any consecutiu

Ramon Filella Santa Margarida i els Monjos 10-12-2017 08:29

El tió més gran de l'Alt Penedès torna a la carretera de La Múnia per setè any consecutiu. Ramon Filella

El tió l'instal.len cada any, coincidint amb el pont de desembre, els propietaris d'una empresa de serveis forestals ubicada en aquest punt de la carretera comarcal

PUBLICITAT

Per setè any consecutiu, els conductors que transiten per la carretera comarcal que uneix Vilafranca del Penedès i La Múnia poden veure en el traçat de la via el tió més gran de l'Alt Penedès. Situat a l'alçada del terme municipal de Santa Margarida i Els Monjos, el tió és visible des de centenars de metres de distància gràcies a la seva estructura i els seus components. Els ulls i la boca són refrectants i això permet que per les nits es pugui apreciar el dibuix de la cara.

El tió l'instal.len cada any, coincidint amb el pont de desembre, els propietaris d'una empresa de serveis forestals ubicada en aquest punt de la carretera comarcal. El que va començar sent una anècdota, amb el pas dels anys s'està consolidant com una tradició i molts nens i nenes de Vilafranca i d'altres pobles de la comarca s'hi acosten per a veure'l i fer-se fotografies.

Esther Olmos i el seu marit trien un dels troncs que tenen a la seu de la seva empresa i ajudats per una grua dediquen vàries hores a col.locar-lo i decorar-lo. Un altre tronc tallat per la meitat fa funcions de base de la gran estructura. La barretina i la roba que el coronen han estat elaborats per la mateixa propietària que dedica molt de temps a la preparació de tots els elements necessaris.

Enguany el tió s'ha situat en una zona més propera a la carretera que no pas l'any passat el que facilita que els conductors puguin aturar-se i fer-se fotos al costat del tronc. Tot plegat fa que el tió gegant vagi camí de convertir-se en un peculiar element d'interès turístic per aquesta zona de la comarca de l'Alt Penedès.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon