Fira del Gall

Vilafranca acollirà aquest diumenge l'acte reivindicatiu del món casteller que no es va poder fer a Brussel·les

ACN/ Àlex Recolons Vilafranca del Penedès 14-12-2017 03:03

Imatge de l'encaixada de mans entre el president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell i Àlvar Mascaró, de l'ANC, i Xavier Reventós, d'Òmnium. AC

L'objectiu és fer el màxim nombre de pilars de quatre possibles i un 4 de 7 de germanor fet amb castellers de les diferents colles

PUBLICITAT

Vilafranca del Penedès acollirà aquest diumenge al migdia coincidint amb la Fira del Gall el multitudinari acte reivindicatiu del món casteller que no es va poder fer a Brussel·les el passat set de desembre durant la manifestació de suport al president Carles Puigdemont i al Govern destituït pel 155. Un acte reivindicatiu que no es va poder fer per l'èxit de convocatòria de la marxa que va impedir que els més de 500 castellers presents de 54 colles d'arreu de Catalunya arribessin a la capçalera. Els Castellers de Vilafranca, organitzadors de l'acte junt amb l'ANC i Òmnium, han fet una crida a tots els castellers de Catalunya, siguin de la colla que siguin, a participar-hi "en defensa de la democràcia, la llibertat d'expressió i el dret a decidir de Catalunya". Segons ha explicat el president dels verds, Joan Badell, l'objectiu és aconseguir el màxim nombre de pilars de quatre possibles i finalitzar amb un gran 4 de 7 de germanor amb castellers de totes les colles. Fins ara ja s'han inscrit uns 300 castellers de més de 30 colles de Catalunya i l'objectiu és arribar als 400 castellers.

En una roda de premsa a Cal Figarot, Joan Badell, acompanyat de representants de l'ANC i Òmnium, ha destacat que tot l'esforç fet per organitzar l'acte a Brussel·les "no es podia perdre" i és per això que han apostat per fer-lo a Vilafranca aquest diumenge aprofitant la gran afluència de gent que visita la Fira del Gall i que garanteix un gran ressò mediàtic.

L'acte, que tindrà lloc a la plaça de la Vil·la, es dividirà en tres parts. Els castellers s'aplegaran a dos quarts de 12 a l'església de Santa María, a la plaça de Jaume I per, posteriorment, anar en cercavila fins el lloc on es faran els pilars de quatre i el 4 de 7 de germanor.

Tots els castellers que hi vulguin participar ho poden fer enviant un mail amb el seu nom i cognom i la posició que ocupen als Castellers de Vilafranca que s'encarregaran de distribuir els inscrits als pisos i a la pinya.

L'acte finalitzarà amb la lectura d'un manifest.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon