Façana marítima

Acord per la nova ubicació de l’edifici de la Nàutica Popular de Vilanova

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 14-12-2017 08:28

Acord per la nova ubicació de l’edifici de la Nàutica Popular de Vilanova. Jordi Lleó

Es resolt així la polèmica entre el LAB, amarradors populars, l’Ajuntament i Ports de la Generalitat

El mòdul s’alinearà amb la porta d’accés a la dàrsena pesquera i també es millorarà l’enllumenat d’aquesta zona del Port

PUBLICITAT

Finalment hi ha hagut consens. Tot just aquesta setmana que s’han començat a demolir a superfície de la plaça del Port s’ha arribat a un acord per ubicar el mòdul de la Nàutica Popular. Com es recordarà, Michel André, director del Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques, (LAB) que la UPC disposa al Port, va protestar al saber que la nova ubicació d’aquest mòdul no s’ajustava a l’acordat al mes de febrer d’enguany. L’emplaçament, segons André, perjudicava el LAB perquè impedia la sortida directa als molls i l’activitat lúdica dels amarradors populars era incompatible amb la dinàmica científica. Tant l’Ajuntament de Vilanova, com Ports de la Generalitat, ens que té l’autoritat portuària, com els amarradors populars no entenien el malestar del director del LAB, perquè segons totes aquestes parts la ubicació s’ajustava a l’acordat al febrer.

Al ser més que manifest el malestar del director del LAB, que va penjar una pancarta de protesta davant del laboratori el mateix dia d’iniciar-se les obres, segurament ha provocat noves negociacions per resoldre aquest conflicte i evitar tensions entre els treballadors del laboratori i els 300 amarradors populars. El LAB es troba al costat de les oficines de Ports de la Generalitat, disposa a Vilanova de l’únic túnel acústic civil d’Europa, una instal·lació que ha costat més de 350.000 euros, que serveix per recrear les condicions marines i poder calibrar els sensors que el LAB té instal·lats per tots els mars i oceans, a través dels quals obté dades científiques sobre el soroll al medi marí.

Doncs bé aquesta setmana s’ha fet públic un acord entre totes les parts. Des de Ports de la Generalitat s’ha reconegut que hi havia diferents punts de vista entre el LAB i els amarradors Populars. En vistes d’aquest conflicte Ports de la Generalitat ha buscat una solució bona i consensuada entre els dos usuaris i l’Ajuntament en què tothom si senti còmode. Finalment el mòdul dels amarradors de nàutica popular se situarà a l’espai que delimita amb la dàrsena pesquera en una zona més arrecerada, alineat amb la porta d’accés de la dàrsena pesquera. Ports ha acordat millorar l’equipament del mòdul amb serveis i aire condicionat i la instal·lació un tendal per protegir-se del sol. A la zona també es reforçarà l’enllumenat. Aquesta ubicació que no genera cap interferència amb la resta d’activitats i entra dins dels paràmetres urbanístics. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon