Nadal 2017

Els Pastorets de Canyelles tornen aquest Nadal amb una nova versió local del text tradicional

Redacció Canyelles 18-12-2017 08:01

Els Pastorets de Canyelles tornen aquest Nadal amb una nova versió local del text tradicional. Ajuntament de Canyelles

Després de tres anys, la representació fa un pas endavant, evoluciona i el poble es fa seus els Pastorets, recreant durant la representació alguns escenaris del poble molt coneguts

PUBLICITAT

La representació dels Pastorets torna aquest Nadal a Canyelles de la mà del G.A.T. (Grup de Teatre Amateur de Canyelles), que fa tres anys va fer una aposta per recuperar aquesta tradició que s’havia perdut al municipi. El grup presenta enguany una proposta carregada de novetats, la principal de les quals és la representació, per primera vegada, d’Els Pastorets de Canyelles. Serà els dies 22 i 23 de desembre, a les nou del vespre, a la Sala Multicultural.

Tot i que el que es porta a escena és una versió reduïda (d’una hora i mitja aproximadament) del text tradicional de Josep Maria Folch i Torres, enguany s’ha adaptat a localitzacions canyellenques. Després de tres anys, la representació  fa un pas endavant, evoluciona i el poble es fa seus els Pastorets, recreant durant la representació alguns escenaris del poble molt coneguts per tots els canyellencs, localitzacions del seu patrimoni històric, com espais i cases que el públic podrà identificar fàcilment, com és el cas de Cal Plats i Olles, Cal Siscu o el Collet, entre d’altres, explica Oriol Freixenet, membre del GAT i director d’Els Pastorets de Canyelles.

El GAT proposa enguany uns Pastorets totalment canyellencs, on, tot i respectar el text base de Folch i Torres, tampoc no hi faltaran les pinzellades còmiques i divertides que caracteritzen les representacions dels Pastorets arreu.

L’elenc artístic i tècnic està integrat per una seixantena de persones de totes les edats que des del mes de setembre assagen i preparen aquesta renovada versió dels Pastorets de Canyelles. El cert és que és un moviment de gent molt important, explica Oriol Freixenet, veïns del poble, la major part dels quals no professionals sinó aficionats, famílies senceres, que es reuneixen un cop l’any per fer possible els Pastorets. I aquesta és una de les característiques principals dels nostres Pastorets, que és obert a la participació de tothom, afegeix Freixenet. Hi ha actors de totes les edats i tothom té una frase a dir en l’obra. Volem aconseguir que aquesta tradició que hem recuperat pugui perdurar per molts anys més, explica el director d’Els Pastorets de Canyelles

I en cada edició, la representació va introduint millores i novetats. En aquesta ocasió, a banda, de presentar la primera versió canyellenca d’Els Pastorets, s’ha optat per ampliar una de les escenes que es van introduir com a novetat l’any passat, la del Mercat. A la versió d’aquest any es podrà veure un quadre molt més treballat i ampliat. També en aquesta edició s’han fet alguns canvis en els personatges principals, com el Lluquet, el Rovelló o el mateix Satanàs, però tot això són algunes de les sorpreses que es podran descobrir els dos dies de la representació a la Sala Multicultural de Canyelles. Seran el divendres 22 de desembre i el dissabte 23 de desembre, a les nou del vespre. El preu de l’entrada és de tres euros. La representació l’organitza el Grup Amateur de Teatre de Canyelles (G.A.T.) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Canyelles.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon