Barcelona is not Catalonia

Tabàrnia: una plataforma promou la independència de Barcelona i Tarragona de Catalunya

ACN Barcelona 27-12-2017 12:20

Un mapa amb les comarques de la suposada Tabàrnia en color taronja. BarcelonaisnotCatalonia

L'entitat unionista 'Barcelona is not Catalonia' aposta per la secessió de les comarques amb majoria constitucionalista arran del 21-D

PUBLICITAT

Tabàrnia ha estat una de les paraules més comentades a les xarxes socials en aquests dos darrers dies nadalencs. Més de 160.000 tuits l'han convertit en 'trending topic' a l'estat espanyol en època de 'sequera política'. Es tracta d'un neologisme que la plataforma unionista 'Barcelona is not Catalonia' promou per 'independitzar' Barcelona i Tarragona de Catalunya arran dels resultats de les eleccions del 21-D. Segons l'entitat, Tabàrnia estaria formada per les comarques on els partits constitucionalistes van obtenir majoria per sobre de les opcions independentistes (Tarragonès, Baix Camp, Alt i Baix Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Oriental i Occidental i Maresme). 'Barcelona is not Catalonia' ja ha llençat diverses propostes per aquesta nova comunitat autònoma com la petició d'un referèndum 'com va fer Anglaterra amb Escòcia' o la creació d'una nova bandera. Inés Arrimadas, Albert Rivera i Societat Civil Catalana ja s'han fet ressò de la iniciativa i han retuitat alguns dels missatges.

"El nacionalisme defensa una Catalunya homogènia i xoca fàcilment amb les seves pròpies contradiccions. Defensem una Catalunya dins d'Espanya i la UE on es respecti i s'entengui la pluralitat i diversitat", ha afirmat Arrimadas. "Si els nacionalistes al·leguen l'inexistent dret a dividir, qualsevol pot fer-ho. Prefereixo diversitat i unió", ha reblat Arrimadas, també comentant un dels molts articles als diaris que s'han fet sobre Tabàrnia. 'Barcelona is not Catalonia' usa diferents arguments de l'independentisme a la seva causa i parla, per exemple, del 'dèficit fiscal' de Barcelona i Tarragona o pregunta al president Puigdemont si acceptarà "la voluntat clara i majoritària de les àrees metropolitanes de romandre dins d'Espanya". Paral·lelament, s'han creat diversos perfils a Twitter amb noms com @Tabarnia o @JuntsperTabarnia, i fins i tot una recollida de firmes a change.org amb més de 28.000 suports. "Tabàrnia és un despietat mirall per als nacionalistes, és el reflex de la seva insolidaritat i pesadesa", ha comentat el diputat de Cs, Juan Carlos Girauta.

Les respostes des del bàndol independentista no s'han fet esperar i el diputat d'ERC Gabriel Rufián ha ironitzat amb una fotografia conjunta d'Arcadi Espada, Salvador Sostres, Juan Carlos Girauta i Carlos Herrera amb el lema 'El Govern de Tabàrnia et desitja un feliç 1962". Els cupaires Francesc Ribera 'Titot' i Mireia Boya també s'han referit a la polèmica. "Això de Tabàrnia és clar que és un intent etnicista de balcanització del conflicte de Catalunya amb Espanya. Continuen pensant només en clau militar", ha afirmat 'Titot'. 'Referèndum d'autodeterminació per Tabàrnia. Va.", ha piulat amb sarcasme Boya. El diputat electe de Junts per Catalunya Josep Costa també hi ha ficat cullerada. "La ciutat de Barcelona és políticament molt semblant al conjunt del país. El percentatge de vot unionista és exactament el mateix. Això serveix per desmuntar la xarlotada de Tabàrnia", ha puntualitzat Costa.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon