Tres Tombs 2018

La Bisbal del Penedès dóna el tret de sortida oficial a la temporada de Tres Tombs a Catalunya

Redacció La Bisbal del Penedès 04-01-2018 12:58

Tres Tombs . Eix

Més de 100 banderes, més de 500 carros i 1000 cavalls , iniciaran el dia 13 de gener els tombs per Catalunya

PUBLICITAT

A Catalunya fa setmanes que les entitats organitzadores de la festa dels Tres Tombs, treballen a contrarellotge per enllestir els preparatius d'aquesta tradicional festa El dia 11 de gener de 2018 comença oficialment la temporada de Tres Tombs a Catalunya, i ho farà a La Bisbal del Penedès, població que serà la seu de la XXI Trobada Nacional i Capital 2018 dels Tres Tombs.

El Centre Municipal de Cultura, a la Plaça major, 11 de la Bisbal, a les 8 del vespre acollirà el Pregó d’inici dels Tres Tombs a Catalunya. La pregonera 2018 serà l’il·lustríssima Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de l’associació de Municipis per la independència. Comptarem amb la presència de l’il·lustríssima Agnès Ferré, alcaldessa de la Bisbal i Tània Guasch Presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

En finalitzar l’acte on participaran els representants dels Tres Tombs a Catalunya amb les seves banderes, brindaran tots plegats per l’inici de temporada 2018.

Els Tres Tombs són més que una festa: Els Tres tombs amb més de 300 anys d’història s’han convertit en el museu vivent i itinerant més important que reflectix la memòria històrica del transport de passatgers i mercaderies del nostre país.

Els Tres Tombs contribueixen a la recuperació del patrimoni històric de carros, guarniments i estàndards dels gremis i entitats, a la conservació de la raça del cavall de tir, a mantenir la tracció animal en les feines del camp i a la conservació d’oficis com el ferrer, el carreter o el baster. És, en definitiva, un patrimoni immaterial, que cada any viatja del passat al present, per projectar-se al futur tot ensenyant a nens i nenes, grans i petits una part important de la nostra història. Més de 100 banderes, més de 500 carros i 1000 cavalls , iniciaran el dia 13 de gener els tombs per Catalunya, tot omplint el nostre país d’una festa i tradició dedicada als cavalls, traginers, homes de tralla i el seu món.

La temporada que s'allarga fins al mes d'octubre té el punt final oficial, amb la celebració de la Trobada Nacional de Tres Tombs que serà el dia 6 de maig de 2018 a La Bisbal del Penedès, a la que esteu especialment convidats.

Tres Tombs Gener 2018

Dia 13; L’Esquirol, Santa Coloma de Queralt

Dia 14; Argentona, Barcelona districte de Sant Andreu del Palomar, Cerdanyola del Vallès, Martorell, Polinyà, Taradell i Valls

Dia 17; El Perelló, Sabadell colla Nova, Sabadell colla Vella, Vilanova i la Geltrú

Dia 20; Barcelona, Canovelles, Centelles, Vilassar de Mar

Dia 21; Caldes de Montbui, Igualada, Manlleu, Puig-reig, Ripollet 125è aniversari, Roda de Ter, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès.

Dia 28; Alella, Calafell, Esparreguera, Lliçà d’Amunt, Rubí, Santa Eugènia de Berga

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon