Crisi del periodisme

El grup Zeta deixarà de publicar les revistes 'Interviú' i 'Tiempo'

ACN Barcelona 08-01-2018 01:54

El grup Zeta deixarà de publicar les revistes 'Interviú' i 'Tiempo'. EIX

La causa principal és la impossibilitat de seguir sostenint durant més temps les importants pèrdues, assegura l'empresa en un comunicat

PUBLICITAT

El grup Zeta deixarà de publicar les revistes 'Interviú' i 'Tiempo'. "La causa principal és la impossibilitat de seguir sostenint durant més temps les importants pèrdues generades per totes dues publicacions en els últims anys, com a conseqüència del vertiginós descens en la difusió i en els ingressos de publicitat", tal com assenyala el propi grup a través d'un comunicat. En els darrers cinc anys, Zeta ha perdut 7 milions d'euros i la difusió ordinària ha caigut al voltant del 65% -un 80% en l'última dècada. La web d'Interviú seguirà oberta per als usuaris que desitgin visitar-la com "un dels fons documentals periodístics més importants d'aquest país en els últims 40 anys".

En el comunicat, el grup Zeta explica que aquest 2018 està concentrant tots els seus esforços i recursos en la "necessària transformació digital" del sector de la comunicació. Així, el 2017 el grup va culminar la venda de la seva divisió editorial Ediciones B i va refinançar el seu deute amb els bancs.

El grup justifica el tancament d'aquestes dues "capçaleres emblemàtiques" del Grup Zeta per "la crisi econòmica, el canvi de model de negoci i les pròpies tendències de consum de continguts que s'han produït en el sector de la comunicació" i que "han afectat greument tots els mitjans impresos".

'Interviú' va sortir als quioscos la primavera del 1976 i va arribar a vendre fins a un milió d'exemplars en alguns dels seus números. 'Tiempo' va començar sent un suplement polític d'Interviú però el 1982 la revista va ser posada a la venda en solitari. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon