Teatre de l'Aurora

La nova temporada del Teatre de l'Aurora d'Igualada presentarà en primícia 'Othello', de la companyia Les Antonietes

ACN Igualada 10-01-2018 08:35

Oriol Tarrasón . David Tarrasón

La programació de gener a maig compta amb una dotzena de propostes que abordaran temàtiques com la violència de gènere, l'emprenedoria o la memòria històrica

PUBLICITAT

El Teatre de l'Aurora d'Igualada portarà a escena en primícia la nova obra de la companyia Les Antonietes, 'Othello', dirigida per Oriol Tarrasón. L'espectacle es podrà veure a la capital de l'Anoia de l'11 al 13 de maig just abans de la seva estrena a Barcelona. Aquesta és una de les 12 propostes que l'Aurora ha programat per a la nova temporada, que va de gener a maig. Una altra de les primícies serà 'Mort a les Cunetes', de Joan Valentí i David Pintó, que aborda la història real de nou republicans civils que van ser afusellats als peus de Montserrat l'any 1939. Altres espectacles que es veuran a la sala igualadina seran 'Aüc', de Les Impuxibles (Clara i Ariadna Peya); 'Fairlfy', una proposta de la companyia La Calòrica; 'Anna', una proposta sobre les pors dirigida per Marc Torrecillas; 'El color de la llum', una producció de la Sala La Planeta; o el muntatge de dansa 'Big Bounce'.

La nova temporada del Teatre de l'Aurora començarà el dia 19, 20 i 21 de gener amb 'Aüc', un espectacle de dansa i teatre sobre les mil i una cares que adopta la violència sexual i que compta amb el segell de les germanes Peya. La música en directe està composada i interpretada per Clara Peya, mentre que la direcció coreogràfica és obra de la seva germana Ariadna Peya i la dramatúrgia recau en Carla Rovira.

El 26, 27 i 28 de gener arriba un dels èxits de petit format de la temporada passada que li han valgut dos Premis Butaca, 'Fairfly'. Es tracta d'una proposta de la companyia La Calòrica que, a través de la comèdia, fa una crítica àcida a l'emprenedoria.

De la seva banda, Marc Torrecillas, portarà a escena 'Anna' (2, 3 i 4 de març), juntament amb les actrius Ann Perelló i Lucía Torres. Es tracta d'un muntatge que aborda la temàtica de les pors.

Un altre dels muntatges que pujarà a l'escenari serà 'Othello' (11, 12 i 13 de maig), de Les Antonietes. Oriol Tarrasón ha fet una adaptació d'aquesta obra de Shakespeare i es podrà veure en primícia a Igualada just abans d'estrenar-se a Barcelona.

Després d'estrenar-se al Festival Temporada Alta de Girona arribarà a Igualada una producció de la Sala La Planeta, 'El color de la llum' (16, 17 i 18 de març), que analitza els límits de l'ètica i la responsabilitat del fotoperiodisme a través d'una peça de teatre documental que dóna veu a cinc fotògrafs de prestigi: Joan Guerrero, Sandra Balsells, Emilio Morenatti, Samuel Aranda i Marta Ramoneda.

Dins del Cicle Les Golfes es portarà l'obra 'Mort a les cunetes', que aborda la temàtica de la recuperació de la memòria històrica. Interpretada per David Pintó i Joan Valentí, narra la història real de nou republicans civils que van ser traslladats a la presó de Manresa el 9 de febrer de 1939 per ser afusellats a Can Maçana, als peus de Montserrat.

En el capítol de la dansa es podrà veure 'Big Bounce (24 i 25 de febrer), mentre que l'humor arribarà de la mà d''Àries de reservat (16, 17 i 18 de febrer), una òpera còmica dirigida per Marc Rosich. El mateix Rosich també dirigeix un altre espectacle que es podrà veure el 27 d'abril i que porta per títol '¿Qué fue de Andrés Villarosa?'.

El 5 i 6 de maig el Teatre de l'Aurora acollirà 'Be god is', amb els artistes Oriol Pla, Blai Juanet Sanagustín i Marc Sastre, que porten a escena un xou ple de gags.

La programació de gener a maig de 2018 també inclou dos concerts emmarcats dins del Cicle Música de Primera Fila. Es tracta de 'Metrinova' (11 de març) amb el bateria igualadí Ildefons Alonso i de la pianista igualadina Neus Peris (22 d'abril).

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon