Descomptes als peatges

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7

Ramon Filella Vilafranca del Penedès 11-01-2018 11:24

Els camions continuen circulant per la N-340 malgrat l'anunci d'acord per a que es desvïin per l'AP-7 . Ramon Filella

PUBLICITAT

El principi d'acord al que van arribar el passat estiu Genetalitat i Foment per a obligar a desviar els camions de gran tonatge de la N-340 a l'AP-7 en el tram entre Vilafranca del Penedès i Alcanar tenint descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges, no s'ha traduit a la pràctica. La posada en marxa de l'acord no tenia una data concreta, però des del departament de Territori s'havia assenyalat el mes de gener com a més probable per a materialitzar-lo. Fins i tot es va arribar a dir que a partir de l'1 de gener seria una realitat.

De moment, però, la circulació de grans camions per la N-340 entre Vilafranca i les Terres de l'Ebre segueix amb la mateixa intensitat i perillositat que sempre i, degut a l'actual moment polític, no sembla que la mesura es pugui aplicar en un periode de temps breu. L'acord es veia des dels diversos ajuntaments i associacions del territori com un primer pas, que no pas l'últim, per acabar amb la conflictivitat de la N-340.

Els municipis de l'Alt i el Baix Penedès que n'haurien de sortir beneficiats són diversos. Vilafranca, Santa Margarida i Els Monjos, Castellet i la Gornal, L'Arboç, Bellvei i El Vendrell tindrien la possibilitat de veure reduïda la perillositat de la carretera amb la mesura, però, a dia d'avui, tot continua a l'aire a l'espera, en primera instància, de la definició del nou govern de la Generalitat.

L'acord contemplava obligar a desviar els camions a l'AP-7 des de Vilafranca-Sud oferint-los descomptes d'entre un 42 i un 50 per cent en els peatges i també preveia que els residents de la zona gaudissin de la gratuïtat total del tram Vilafranca-Alcanar si anaven i tornaven entre aquests dos punts del traçat el mateix dia. Aquesta doble actuació era, només, un primer pas que hauria de tenir continuïtat en el futur amb altres mesures encaminades a la definitiva desaparició dels camions de la N-340. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon