Llegat agrícola

L’Arxiu de Cubelles rep la donació d’un antic carro agrícola de principis del segle XX

Redacció Cubelles 11-01-2018 01:10

L’Arxiu de Cubelles rep la donació d’un antic carro agrícola de principis del segle XX. Ajuntament de Cubelles

La cessió ha anat a càrrec de la família Alba Estalella, que el conservava amb les plaques de matrícula dels anys 70

PUBLICITAT

L’Arxiu Municipal de Cubelles ha engruixit el seu catàleg patrimonial amb un antic carro agrícola de, com a mínim, principis del segle XX. La donació ha anat a càrrec de la família Alba Estalella, que l’havia conservat durant tot aquest temps i que ara ha decidit traspassar-lo a l’Ajuntament per tal de garantir la seva conservació i exhibició pública. Es dóna la circumstància que el carro, a més, manté la matriculació original dels anys 70, obligatòria per poder circular per vies i carrers.

La signatura de l’acord de donació ha tingut lloc aquest dijous dia 11 de gener entre el representant de la família, Joan Alba, i l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll. En virtut del conveni segellat, l’Ajuntament es compromet a restaurar-lo i exposar-lo en algun equipament municipal adequat per tal que el conjunt de la població pugui observar-lo i conèixer un element tan característic del passat agrícola del municipi. Malgrat que l’indret encara està per decidir, l’alcaldessa ha apuntat la possibilitat que pugui ser custodiat a l’interior de l’entrada del Castell. “Això ho decidirem conjuntament amb els tècnics un cop estigui plenament restaurat, malgrat que crec que pot ser un espai força adient”, ha avançat Rosa Fonoll, alhora que ha agraït “la sensibilitat i generositat” de la família Alba Estalella per haver donat aquest preuat bé a l’Arxiu Municipal.

Els propietaris ja havien cedit el carro a l’Ajuntament per tal que fos exposat durant la darrera edició de la Festa de la Verema, que enguany celebrava el seu trentè aniversari. De fet, el vehicle va ser una de les atraccions de la festa i nombrosos veïns i visitants de totes les edats van aprofitar per fotografiar-se davant seu.  

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon