Mercadal

El PSC alerta que el mercat de Sant Sadurní es troba en la corda fluixa "per la pèssima gestió del govern"

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 16-01-2018 12:17

Imatge de 2014 de les parades del mercat municial a la plaça de l’Ajuntament. PSC

Assegura que des de l’entrada al govern de PDECAT i ERC, la reducció dels ingressos anuals a les arques públiques del mercat ha estat del 40,5%

PUBLICITAT

El PSC alerta que el mercat de Sant Sadurní es troba en la corda fluixa "per la pèssima gestió del govern". El mercat municipal de Sant Sadurní d’Anoia se celebra els dijous i dissabtes de cada setmana. Ha estat durant molts anys un motor econòmic de la vila, on els sadurninencs hi realitzaven moltes de les seves compres. Durant molts anys, el mercat ha servit també de revulsiu comercial per a molts establiments de Sant Sadurní d’Anoia, que en aquests dies de mercat augmentaven les seves vendes.

Segons el PSC, "des de l’entrada en el govern del PDECAT i ERC el 2014, és perceptible, a simple vista, la greu davallada del nombre de parades que s’ha produït en el mercat, tant els dijous com els dissabtes, així com la disgregació d’aquestes, que dificulta un recorregut continu entre les diferents parades. Això desperta les queixes de molts paradistes, perquè aquesta falta de continuïtat de parades en el recorregut facilita que les persones no arribin a alguns espais on encara hi ha instal·lades parades".

El PSC ha denunciat "la situació de deixadesa del mercat municipal i la mala gestió que el govern de PDECAT i ERC n’està fent des del 2014": "Davant la manca de resposta, en el pressupost del 2016, el Grup Municipal Socialista va sol·licitar explícitament la realització d’un estudi sobre el mercat, per decidir definitivament la seva millor ubicació i dinamització, perquè tornés a ser un referent de la comarca. En el pressupost del 2017, el Grup Municipal Socialista va sol·licitar un pla urgent de reactivació del mercat. La resposta durant aquests anys per part del govern de PDECAT i ERC ha estat negativa i de manca d’implicació en aquesta problemàtica".

Des del PSC, es remarca que "la deixadesa del govern és tal que, forçats per la pressió de les demandes del PSC, el 2017 finalment van sol·licitar a la Diputació de Barcelona una col·laboració per a realitzar un estudi sobre el mercat. La Diputació de Barcelona va accedir, però al govern de PDECAT i ERC se li va passar per alt el plaç d’acceptació d’aquest recurs i va perdre aquesta ajuda, que hauran de tornar a demanar enguany".

La portaveu local del PSC, Susanna Mérida, defensa que "la davallada d’ingressos del mercat municipal a les arques públiques, des de l’any 2013 fins al 2017, és realment alarmant. L’any 2013, quan encara governava el PSC a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, els ingressos van ser per un valor de 142.236,28€. Des de llavors, any rere any, s’han reduït els ingressos fins a arribar als 84.663,67€ de l’any 2017. Una disminució del 40,5%! Enguany, el govern de PDECAT i ERC no pensen remuntar aquesta situació, ja que preveuen en el pressupost del 2018 un ingrés del mercat municipal de 80.000€".

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon