Aturada cardiorespiratòria

Una escaladora rescatada en estat crític a Subirats

ACN Subirats 28-01-2018 09:51

Pla conjunt dels efectius de Bombers que han treballat en el rescat d'una escaladora a Subirats el 28 de gener del 2018. Bombers

La dona ha hagut de ser reanimada després de patir una aturada cardiorespiratòria

PUBLICITAT

Una dona de 39 anys i veïna de l'Hospitalet de Llobregat ha estat rescatada en estat crític aquest diumenge al migdia pels Bombers de la Generalitat després de precipitar-se mentre practicava escalada esportiva al municipi de Subirats (Alt Penedès). El Grup d'Actuacions Especials (GRAE) l'ha extret inconscient de la paret on estava escalant amb un company. Un cop evacuada al peu de la via, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i el Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers (GEM) l'han pogut reanimar després de patir una aturada cardiorespiratòria. Ha patit un traumatisme al cap i una fractura al braç com a conseqüència de la caiguda.

Ha sigut el company de cordada de la dona qui ha donat l'avís als Bombers abans de les dues del migdia des de la zona del castell de Subirats, on hi ha diferents vies d'escalada que no superen els 25 metres d'alçada. L'equip de rescat dels Bombers ha rescatat la dona amb gruatge, que havia quedat penjada de la paret. L’helicòpter medicalitzat del SEM l’ha traslladat en estat crític al centre mèdic.

Al lloc s'ha desplaçat quatre vehicles de Bombers i un helicòpter de rescat. També s’han activat una ambulància del SEM i diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon