Les Clotes i l’Espirall

Entra en servei el quart espai d’esbarjo per a gossos de Vilafranca i un passeig de vianants darrere el cementiri

Redacció Vilafranca del Penedès 31-01-2018 12:25

Entra en servei el quart espai d’esbarjo per a gossos de Vilafranca i un passeig de vianants darrere el cementiri. Ajuntament de Vilafranca

Es tracta d’un itinerari tou que condueix també a dos equipaments importants: un nou espai per a esbarjo de gossos de 3.000 m2 i l’espai per a horts urbans

PUBLICITAT

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i el regidor de Territori, Serveis urbans i Medi ambient, Josep M. Martí, han visitat aquest matí el nou passeig per a vianants i bicicletes darrera del cementiri que va finalitzar les obres fa unes setmanes. El regidor Martí ha destacat que aquest nou itinerari connecta “dos barris, les Clotes i l’Espirall. Es tracta d’un itinerari tou condueix també a dos equipaments importants: un nou espai per a esbarjo de gossos de 3.000 m2 i l’espai per a horts urbans”. Martí ha destacat que el nou espai per a gossos, el quart que s’habilita a Vilafranca, permet als animals de companyia “córrer amb seguretat i l’espai disposa d’arbres, bancs i il.luminació. És una zona agradable i està prou allunyat dels habitatges com perquè no causin molèsties al veïnat”.

Pel que fa al passeig, el regidor ha explicat que és un pas més per ampliar una xarxa de mobilitat tova a Vilafranca per passejar, córrer o anar en bicicleta amb un entorn bonic, mirant a Sant Pau i Sant Jaume. El passeig té una urbanització sòbria i adaptada a l’entorn, una amplada de pas de 2,5m. L’actuació ha servit també per  dignificar la part posterior del cementiri. Entre el passeig i el tancament posterior del cementiri s’hi ha disposat un drenatge de recollida d’aigües, s’hi han plantat arbres i arbustos que s’alternen amb l’enllumenat tipus led. L’adequació d’aquest sector ha permès posar habilitar un nou espai d’aparcament gratuït a Vilafranca amb un centenar de places.

Les obres han tingut un cost de 122.000 euros, que han estat sufragats a parts iguals per l’Ajuntament i la Generalitat, ja que s’emmarcava dins de les actuacions previstes en la Llei de Barris de L’Espirall.

Per la seva banda, l’Alcalde Pere Regull destacava l’habilitació d’una nova gran àrea d’esbarjo per a gossos, que dóna servei als dos barris, i d’un itinerari que, “junt amb el balcó de les Clotes, el nou itinerari de la carretera de Guardiola fins al camí de Sant Pau i Sant Jaume, conforma una ruta d’uns 6 km molt interessant per fer a peu, corrent o en bicicleta en un entorn agradable. Vilafranca guanya en qualitat de vida. Som conscients que encara falta molta feina per fer, però Vilafranca avança en la bona direcció”.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon