Vins i caves del món

Guia Peñín avalua la DO Cava amb la xifra rècord de 720 degustacions i destaca un augment general de la qualitat

ACN Vilafranca del Penedès 31-01-2018 05:59

Pla detall de la part superior d'una ampolla de cava. Imatge del 23 de novembre de 2017 . ACN

Els experts valoren positivament els primers Caves de Paratge Qualificat

PUBLICITAT

La Guia Peñín, manual de referència en el consum de vins i caves arreu del món, està avaluant aquesta setmana els productes de la DO Cava, batent el rècord de degustacions presentades anys enrere. Durant els tres dies d'estada a la seu del Consell Regulador, a Vilafranca del Penedès, els experts estan avaluant 720 referències de cava, una trentena més que l'any passat, fet que atribueixen a la voluntat dels elaboradors de guanyar prestigi i visibilitat. Al mateix temps, des de Guia Peñín asseguren que ha crescut el nivell global dels productes, i destaquen especialment la inclusió dels Caves de Paratge Qualificat, que s'han comercialitzat per primer cop aquest darrer any, i que han reconegut per damunt els 90 punts. Els experts consideren que són productes que contribueixen a fer pedagogia entre els consumidors.

Carlos González, director tècnic de Guia Peñín, ha destacat que l'equip de prescriptors que aquesta setmana degusta els productes de la DO Cava ha valorat especialment l'aposta del Consell Regulador per distingir els productes de Paratge Qualificat "per les seves singularitats en el rendiment, en unes vinyes seleccionades, amb una elaboració més curosa". "Això fa entendre al consumidor que hi ha diferents nivells i un ventall molt ampli on escollir", ha afegit.

González també ha subratllat l'increment de productes Reserva i Gran Reserva que han rebut els prescriptors per tal de ser avaluats, i s'ha mostrat partidari de seguir potenciant aquesta gamma. Així i tot, ha admès que les estratègies comercials condicionen l'elaboració i temps de criança que poden dedicar les diferents empreses cavistes.

En tot cas, el director tècnic de Guia Peñín ha destacat que hi ha hagut un augment general de les puntuacions, de manera que els caves de menys de 85 punts "gairebé desapareixen" i la majoria se situen entre els 87 i els 91. La forta competència del mercat, apunta, és el motiu principal pel qual els elaboradors s'esmercen en oferir més qualitat.

Pel que fa a la publicació de totes les avaluacions fetes a la DO Cava entre aquest dimarts i demà dijous, per primer cop Guia Peñín preveu distribuir-les a internet en menys d'un mes, de manera que no caldrà esperar a l'edició anual en paper, com era habitual fins ara.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon