Peatges

Font demana celeritat a l'Estat per fer efectiu l'acord de desviament dels camions de l'N-340 a l'AP-7

ACN/ Anna Mayor/Xavier Pi El Vendrell 05-02-2018 01:32

Tres morts en un accident de trànsit a l'N-340 a Coma-ruga. Eix

El secretari de Mobilitat i Transports recorda que l'aplicació del 155 permetria que el conveni es pugui signar entre els ministres de Foment i Interior

PUBLICITAT

El secretari de Mobilitat i Transports de la Generalitat, Ricard Font, ha demanat "celeritat" al govern de l'Estat per implementar l'acord pel qual s'estableix el desviament obligatori de camions de l'N-340 a l'AP-7 des d'Alcanar (Montsià) fins a Vilafranca del Penedès. Font ha explicat que a la tardor es va tancar l'acord amb el ministeri de Foment i que la mesura s'havia de fer efectiva a partir de l'1 de gener. "Demanem que s'escurcin els terminis per permetre les bonificacions pactades i el desviament obligatori. L'aplicació del 155 permetria que el conveni el signessin els ministres De la Serna i Zoido", ha exigit en declaracions a l'ACN. Font ha recordat que la mesura que, hauria de ser temporal fins aconseguir un desdoblament de l'N-340 al territori, es fa per millorar la seguretat de la carretera i evitar accidents com el d'aquest diumenge amb tres víctimes mortals.

Ricard Font ha recordat que al setembre es va arribar a un pacte amb el territori previ a l'acord amb el Ministeri per poder dur a terme d'una banda, el desviament de camions obligatori de l'N-340 a l'AP-7 amb bonificacions de fins al 50%, i de l'altra, la gratuïtat de l'autopista per als veïns de l'Ebre i del Penedès, amb el límit d'un viatge d'anada i tornada al dia. El responsable de Mobilitat ha exigit a Foment que escurci els terminis i tirin endavant el conveni que permeti implementar la mesura. "Hem demanat dos cops al ministre quan podria fer-se, ens va dir que aviat, que ho estan tramitant. Ho fien a la burocràcia però depèn totalment d'ells", ha afegit.

En declaracions a l'ACN, també ha recordat que la mesura del desviament obligatori de camions és temporal fins que s'executin les inversions a l'N-340 que van "amb anys de retard" i que suposaran el desdoblament de l'N-340. Font també ha constatat que els perjudicats per la no implementació d'aquesta mesura són d'una banda els transportistes, així com els veïns del territori que, en casos com el d'aquest diumenge, són víctimes d'accidents mortals en aquesta via. 

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon