PROGRAMA OCUPACIONAL

Pla d'ocupació dins del sector sociosanitari a Sant Pere de Ribes per a majors de 45 anys en situació d’atur

Redacció Sant Pere de Ribes 05-02-2018 04:06

Pla d'ocupació dins del sector sociosanitari a Sant Pere de Ribes per a majors de 45 anys en situació d’atur. Ajt Sant Pere de Ribes

El programa de projectes innovadors i experimentals del SOC té com a objectiu general millorar l’activitat del sector sanitari, sociosanitari i de dependència

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha iniciat aquests dies un projecte ocupacional en el marc del programa de projectes innovadors i experimentals del SOC que té com a objectiu general millorar l’activitat del sector sanitari, sociosanitari i de dependència, també generador d’ocupació al territori, mitjançant la cooperació público-privada per possibilitar la inserció sociolaboral de les persones més vulnerables. Es pretén així donar suport a persones majors de 45 anys en situació d’atur en el procés d’orientació professional per a la seva reincorporació al mercat de treball tot atenent les seves competències i les necessitats del sector.

A la primera part del programa, es farà un diagnòstic ocupacional als usuaris participants mitjançant l’anàlisi de les seves competències per tal d’establir un objectiu professional i dissenyar un pla de treball. L’objectiu serà el de millorar la seva ocupabilitat, tot seguint un Itinerari Personal d’Inserció i donant lloc a poder generar un informe competencial de cadascuna de les persones participants. També es pretén oferir recolzament a nivell emocional i d’apoderament tenint en compte les característiques del col·lectiu participant. A més, es proposarà una formació en competències per l’ocupabilitat utilitzant una metodologia molt dinàmica amb la col·laboració d’empreses i altres entitats territorials, públiques i privades, que facilitin la posada en pràctica del procés de recerca activa de feina per competències. Tot i que el pla de treball serà totalment personalitzat, es treballarà mitjançant sessions grupals i es farà el seguiment individual a través de tutories al llarg de tot el procés.

A la segona part, es començarà una fase de formació en la que es derivaran els participants a una formació tècnica en funció de les seves necessitats i interessos personals. Com a forma de complementar aquesta formació, es faran unes pràctiques a l’empresa per a proporcionar experiència als participants dins el sector salut, sociosanitari i de la dependència, quedant a les borses de treball d’aquestes per a cobrir futures vacants en aquestes empreses col·laboradores.

Les persones i empreses interessades en participar-hi poden enviar un correu electrònic amb les seves dades personals a una de les següents adreces: romeuhm@santperederibes.cat o gilvs@santperederibes.cat

Aquest projecte, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals, està liderat a la nostra comarca per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el recolzament  que recolzen directe i actiu dels ajuntaments de Sitges i Vilanova i la Geltrú.

En el Ple passat, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes també va aprovar el conveni de col·laboració per donar continuïtat a l’execució del Programa 30 plus amb el Consell Comarcal del Garraf i els Ajuntaments de Sitges, Olivella, Canyelles i Cubelles.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon