Ple municipal

L'Ajuntament de Vilanova apuja el rebut de l'aigua un 7,5% (VÍDEO)

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 06-02-2018 07:25

Juan Luis Ruíz, Neus Lloveras i Teresa Llorens. Míriam de Lamo

La taxa d'enguany implicarà pagar un euro mensual més en un rebut mitjà

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vilanova augmentarà el rebut de l'aigua un 7,5% enguany, un increment que suposarà pagar un euro mensual més en una factura mitjana. L'equip de govern atribueix la pujada a l'augment de preus aplicat per Aigües Ter-Llobregat, l'empresa concessionària de la Generalitat que subministra l'aigua a companyies com la de Vilanova, que ha incrementat un 11,8% el preu enguany. La taxa va aprovar-se amb els vots a favor del govern i el PP, en contra de la CUP, Ciutadans i la regidora no adscrita Carmen Reina, i l'abstenció de la resta de grups.

Segons la regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, l'increment previst era del 5% amb la intenció de “recaptar diners per fer inversions” que solucionin els problemes de pèrdua d'aigua que té actualment la xarxa, amb actuacions de millora que ja s'han iniciat. Garcia, però, assegura que l'Ajuntament s'ha vist “obligat” a aplicar un augment més important que, a més, ha fet endarrerir l'aprovació de la taxa, que hauria d'haver estat al gener. En una roda de premsa aquest dimarts, l'alcaldessa, Neus Lloveras, ha manifestat la “queixa” com a ajuntament arran la pujada del preu de l'aigua. “El que hem fet és encaixar els números”, ha afirmat Lloveras. “Intentarem liderar una protesta contra l'augment del preu”, ha afegit lamentant que l'increment per part d'ATLL es produís “a final d'any i sense previ avís”.

Nova marca turística

Al ple també es va donar compte de l'Estudi del Pla de marketing turístic i de l'Estudi de Psicologia de marca turística de Vilanova, així com de les actuacions d'enguany del Pla estratègic d'activitat econòmica. Segons el regidor de Promoció Econòmica, Juan Luis Ruiz, l'estudi de marca turística servirà perquè la ciutat sàpiga “com es defineix” i com “explica” qui és. “Es va fer un treball molt intents amb els sectors econòmics, el sector hoteler i els comerciants. Vam coincidir tots plegats que la nostra psicologia de marca és que a Vilanova ho vivim tot en versió original, no fem res que no formi part d'aquesta originalitat pròpia que té la ciutat”, ha explicat Ruiz a la roda de premsa. “Creiem que la iniciativa privada s'hi ha de sentir identificada i per això s'ha treballat amb ells”, ha afegit el regidor. L'Ajuntament ja ha convidat dissenyadors perquè en facin propostes i està a l'espera de rebre-les amb l'objectiu de triar-ne la més adient entre el març i l'abril per tal de tenir tot el nou material turístic amb la nova marca la propera temporada d'estiu.

Vilanova disposa de 164 apartaments turístics

El ple també va aprovar una moció presentada per ERC, Som VNG i els regidors no adcsrits Ariadna Llorens i David Montes per ordenar la distribució d'apartaments turístics a Vilanova. Segons el regidor de Promoció Econòmica, a Vilanova existeixen actualment 164 apartaments d'aquest tipus. Ara per ara a la ciutat “no hi ha cap conflicte”, tenint en compte que els apartaments “estan distribuïts per tot el nucli urbà”, i que des del propi sector hoteler es veu aquest tipus d'allotjament “com a una oportunitat”, segons Juan Luis Ruiz. El document aprovat planteja que, en el marc del debat sobre el nou planejament urbanístic, s'acordi com s'han de distribuir els apartaments per tal de garantir la convivència del turisme amb els veïns. L'alcaldessa, però, ja ha avançat que l'Ajuntament “ni limitarà ni delimitarà” la ubicació dels allotjaments a la ciutat, sinó que “ordenarà” el seu previsible creixement.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon