Carnaval 2018

El dispositiu policial de Vilanova comptarà amb 320 agents durant tot el carnaval (VíDEO)

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 06-02-2018 07:55

El dispositiu policial de Vilanova comptarà amb 320 agents durant tot el carnaval. Míriam de Lamo

Evitar el terrorisme, les baralles, els furts i el consum d'alcohol entre els menors són els principals objectius

PUBLICITAT

El dispositiu de seguretat dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Vilanova sumarà 321 agents durant tots els actes de carnaval a la ciutat. Divendres, dissabte i diumenge seran els tres dies de més afluència de gent al carrer, i, per tant, de més vigilància policial, que augmentarà la seva visibilitat per tal de prevenir actes delictius. Evitar actes terroristes però també altres delictes com furts o agressions centraran l'atenció policial, que també vol incidir en el civisme dels participants a través de la campanya “Per carnaval no tot s'hi val”.

En una roda de premsa convocada aquest dimarts, la cap de l'àrea bàsica policial dels Mossos d'Esquadra al Garraf, Rosa Gubianes, ha assegurat que el principal objectiu del cos durant els propers dies serà “la lluita contra el terrorisme”, malgrat també es treballarà per prevenir “baralles, furts i qualsevol altra tipus d'agressió que es pugui produir”. Els habituals controls de consum d'alcohol i drogues als conductors i conductores es realitzaran en col·laboració amb la Policia Local. Gubianes ha destacat que els darrers anys s'ha aconseguit reduir els delictes comesos durant aquestes dates. El 2017 va haver-hi un 19% menys de denúncies respecte el 2016, amb 64 fets denunciats que majoritàriament van ser furts i robatoris a l'interior de vehicles. La cap dels Mossos atribuex aquesta reducció de delictes a l'augment de vehicles i agents uniformats, i a la ubicació de la presència policial en els punts on és més necessària.

Les agressions sexuals, un delicte a evitar

El cap de Policia Local, Dionís Ginés, ha destacat que es farà especial èmfasi en la campanya del “No és no” per evitar qualsevol tipus d'agressió sexual i atendre les possibles víctimes amb la màxima celeritat possible. En aquest sentit, Ginés ha anunciat que haurà presència d'agents uniformats als balls de divendres, dissabte i diumenge. “Demanem que les dones afectades s'adrecin immediatament als agents o ens truquin perquè poguem assessorar-les”, ha explicat el cap de la Policia Local. Ginés també ha destacat que es faran controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses, i que es denunciarà les persones que venguin begudes alcohòliques als menors d'edat. Així mateix, el cap policial ha aconsellat que, en ser dies de “moltes aglomeracions”, la ciutadania vigili en tot moment les seves pertinences, especialment bosses, carteres i mòbils.

Rutes alternatives als talls de circulació

Pel que fa a la circulació de vehicles, s'han dissenyat rutes alternatives que puguin evitar les senyalitzacions específiques de carnaval i els conseqüents talls de carrers. Així, s'aconsella circular per la ronda Europa i la rambla Sant Jordi, el carrer de Josep Coroleu, la ronda Ibèrica i la façana marítima a l'hora d'accedir o sortir de la ciutat sense haver de patir els talls. En aquest sentit, la regidora de Seguretat, Glòria Garcia, ha apuntat que es prohibirà la circulació de vehicles en alguns dels carrers transversals de la rambla Principal i que també s'instal·laran “impediments” per augmentar la seguretat i impedir que determinats vehicles accedeixin als espais més concorreguts, tenint en compte que actualment està activada l'alerta quatre de terrorisme a l'Estat espanyol.

Des de la Policia Local també s'aconsella especial precaució als conductors de vehicles de dues rodes el diumenge de Comparses i a l'endemà, atès que, segons ha apuntat Dionís Ginés, els caramels solen provocar caigudes.

Més personal de neteja

Pel que fa a la neteja de la via pública, els dispositius especials tindran lloc el Dijous gras i, especialment, diumenge. L'augment del nombre de batalles a la plaça de la Vila ha fet doblar el personal encarregat de retirar els caramels entre guerra i guerra, amb 20 persones que estaran treballant fixes per tal d'agilitar l'espera. El regidor de Serveis Viaris, Joan Giribet, també ha explicat que una seixantena de persones treballaran durant tot el diumenge, després de les Comparses, i el matí de dilluns haurà vint treballadors extres en un dispositiu de neteja que començarà al centre i s'anirà ampliant a la resta de la ciutat, i que inclourà la neteja dels embornals. Giribet també ha apuntat que l'empresa concessionària posarà en marxa maquinària especial per reforçar la neteja posterior a les Comparses.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon