Carnaval 2018

Calafell inicia aquest dijous el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada

Redacció Calafell 07-02-2018 06:21

Calafell inicia el Carnaval més lluït i participatiu de la Costa Daurada. EIX

L’organització espera 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres trues principals

PUBLICITAT

Calafell comença aquest dijous el Carnaval “Xurigué”, la celebració de Carnestoltes més lluïda i participativa de tota la Costa Daurada. Durant quatre dies, milers de persones desfilaran en les tres grans rues tradicionals i se n’esperen encara més com a públic, atesa  la condició del Carnaval com a producte turístic de primer nivell per a Calafell.

L’organització espera 6.000 comparsistes a cadascuna de les tres trues principals. “El Carnaval és la festa més multitudinària que fem a Calafell al llarg de l’any i té un retorn econòmic molt important pel gran moviment de gent que hi ha, sobretot les tres nits de rua”, explica la tinent d’alcalde de Turisme de l’Ajuntament, Maite González.

La regidora destaca que “hi ha moltes compases i carrosses d’altres municipis que es posen en marxa amb la finalitat de venir al Carnaval de Calafell, perquè és una festa molt atractiva i amb moltes singularitats, entre elles que siguin tres nits, quan a gairebé tot arreu és una nit. Sense oblidar els dos carnavals infantils, que també són molt lluïts”.

El programa comença aquest dijous a la tarda, amb el pregó de Sa Majestat el Rei Carnestoltes a la plaça de Catalunya. Com és costum al municipi, s’hi repassarà en clau satírica la política local i els esdeveniments del darrer any. Prèviament, hi haurà una xocolatada i una festa per als més petits.

Els actes, sobretot les rues, tindran les mesures de seguretat que ja es van implantar l’any passat, amb efectius policials, barreres fixes i un servei de vigilància i control d’accessos, per prevenir incidències que puguin sorgir pel tràfec de milers de persones que hi haurà al llarg del cap de setmana. Hi haurà més de 200 efectius de seguretat, entre cossos de seguretat i vigilància privada, i un hospital de campanya.

En aquest sentit, l’organització aconsella un consum responsable i moderat de begudes alcohòliques, tant per evitar discussions i baralles com problemes de salut potencialment greus.

També se celebrarà el tradicional concurs de carrosses i comparses, en les dues habituals categories, local i visitant. Hi haurà tres premis per cada categoria i modalitat.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon