Ple Comarcal

El Consell Comarcal del Garraf augmenta un 30% el seu pressupost de 2018

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 08-02-2018 10:31

Lluís Giralt i Glòria Garcia. CC Garraf

Amb 6,2 milions d'euros, l'ens amplia les partides d'ordenació territorial, serveis a les persones i serveis socials

PUBLICITAT

El Consell Comarcal del Garraf ha aprovat enguany un pressupost de 6,2 milions d'euros, una xifra que supera en un 30% els comptes de 2017. Part d'aquest increment prové dels Fons Feder, que han permès dur a terme projectes com el de “Garraf: camins, patrimoni i natura”, que preveu la millora de Can Travé a Cubelles, i la creació del centre de visitants de Can Milà a Sitges i el Mirador de Montserrat a Canyelles. A més, també s'ampliarà un 10% la partida destinada a recursos humans. Un altre dels projectes destacats del Consell Comarcal per a enguany serà una de les dues exposicions dedicades a homenatjar el pintor Alexandre de Cabanyes en el 140è aniversari del seu naixement.

En una roda de premsa ahir dimarts, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, va agrair el suport rebut per tirar endavant el pressupost al darrer ple, celebrat el passat dijous 1 de febrer, amb 24 vots a favor d'un total de 33. El capítol d'inversions d'enguany s'ampliara un milió d'euros. L'àrea d'ordenació territorial és la que més creix -fins a un 380%- fruit dels Fons Feder. Serveis a les persones incrementa un 27%, i serveis socials, un 20%. Finalment, ocupació s'incrementa un 17%. Garcia va mostrar-se especialment satisfeta de poder ampliar la plantilla. “Dotar de musculatura l'estructura de l'administració era necessari”, va apuntar.

L'estudi del peatge es presentarà a l'abril

Per a la presidenta de l'ens comarcal, “la cooperació municipal” ha estat un dels “eixos vertebradors”. Entre els projectes destacats per Garcia, es troba l'elaboració d'un estudi sobre el peatge de la C-32 que està a punt de concloure's i es presentarà a l'abril, així com un pacte per a l'ocupació que també està en marxa, o un treball contra la violència de gènere a través del programa de prevenció de drogodependències “Traca”. Una altra de les novetats d'enguany és el conveni amb el Col·legi de Notaris per tal de custodiar i conservar els protocols notarials en conjunt amb l'Arxiu Comarcal del Garraf. El pressupost inclou l'elaboració de la carta del paisatge dins del pla de desenvolupament econòmic i social del Garraf 2014-2020 o el treball compartit del Centre d'Interpretació del Romanticisme amb Càritas. També es duu a terme un projecte d'especialització i competitivitat territorial “Envelliment actiu i saludable i dependència” i s'implantarà l'administració electrònica al Consell Comarcal.

Per al conseller adjunt a la presidència Lluís Giralt, el pressupost d'enguany “posa de manifest la feina que s'ha fet aquests tres anys i que ara dóna els seus fruits, començant amb la fase més executiva”. Giralt, que també va destacar el consens de la proposta amb els grups de l'oposició, va apuntar que els projectes serviran per “dinamitzar el Consell Comarcal” al  llarg d'enguany.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon