Els ruixats de neu granulada emblanquinen diversos punts de Barcelona

ACN Barcelona 08-02-2018 04:17

Neu granulada a la platja de la Nova Icària a la Vila Olímpica. Pla general. @AEMET_Cat

S'han vist paisatges blancs a la platja de la Barceloneta, sector de la Vila Olímpica o al barri del Poblenou

PUBLICITAT

A partir d'aquest migdia han començat a caure ruixats de neu granulada a la ciutat de Barcelona. Segons ha indicat el Servei Meteorològic de Catalunya, entre tres quarts d'una i la una del migdia han caigut ruixats de neu granulada que han deixat emblanquinats alguns indrets de la capital catalana, com la platja de la Barceloneta, el sector de la Vila Olímpica o el barri del Poblenou. La previsió és que fins al vespre puguin caure precipitacions en forma de neu granulada o de neu fins a nivell del mar arreu al litoral central, des del sud de la Costa Brava i fins al nord del litoral de Tarragona, segons el Servei Meteorològic.

No obstant, a partir de la tarda les precipitacions s'aniran desplaçant cap al litoral de Tarragona. En aquestes zones es podran acumular més de dos centímetres per sobre de 300 metres. Segons ha indicat el Servei Meteorològic, les precipitacions seran més febles com més a l'interior, de manera que és menys probable que pugui nevar a Osona, al Bages o als Vallesos.

Aquest matí, la neu que ha afectat sobretot la zona de la Selva ha deixat gruixos d'entre 4 i 5 centímetres al triangle entre Sils, Maçanet de la Selva i Tordera, 3 centímetres a Hostalric i 1 també a Cassà de la Selva, a la comarca del Gironès. Tant a la Selva com al Gironès, hi ha més de 7.000 alumnes afectats per la neu.

A Barcelona, l'Ajuntament ha activat l'alerta del pla d'emergència per neu i gel i també l'alerta de l'Operació Fred per la previsió que les temperatures puguin baixar fins als zero graus.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon