Millora a la xarxa

La línia d’alta tensió que travessa Calafell pel mig desapareixerà a finals d’any

Redacció Calafell 13-02-2018 09:02

La línia d’alta tensió que travessa Calafell pel mig desapareixerà a finals d’any. Ajuntament de Calafell

Endesa està construint una nova línia, a tocar de l’autopista, que permetrà substituir l’antiga i desmantellar-la definitivament

PUBLICITAT

La línia elèctrica d’alta tensió que travessa Calafell pel mig té els dies comptats. Endesa està construint una nova línia, a tocar de l’autopista, que permetrà substituir l’antiga i desmantellar-la definitivament. Amb això, el municipi recuperarà l’ús d’un espai enorme afectat per les servituds de la línia.

L’Ajuntament ha convocat la companyia elèctrica per conèixer el calendari de les obres. En la reunió, Endesa ha informat que calcula activar la nova línia a principis d’estiu. Serà a partir de llavors que començarà el desmantellament de la línia antiga, que tindrà tres fases: la retirada dels cables, el desmuntatge de les torres i la demolició dels fonaments de les torres.

“Segons ens han informat, si no hi ha problemes d’última hora, tots els treballs podrien quedar acabats a finals d’any, i en tot cas, dins del present mandat”, ha explicat el regidor de Serveis Urbanístics, Miguel Ángel Perín.

El regidor ha destacat “la satisfacció que sentim perquè en aquest mandat els ciutadans d’aquest municipi podran gaudir del seu territori, lliure de torres d’alta tensió”. És “una línia d’alta tensió, gairebé centenària, que impedeix destinar a cap ús, com equipaments o altres edificacions, un munt de metres quadrats que hi ha a sota”.

El projecte es completarà en dues fases. “Òbviament, Endesa no pot deixar sense servei la la línia actual fins que la nova estigui plenament operativa, la qual cosa inclou tenir totes les autoritzacions i permisos, tant de connexió com de servituds, perquè s’hi pugui fer passar corrent elèctric”, explica Perín. Serà a partir de llavors que s’iniciarà el desmuntatge de la línia antiga, ja sense tensió.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon