Carnaval 2018

Sitges es vesteix de dol per acomiadar-se de la disbauxa del Carnaval

ACN/ Gemma Sánchez Sitges 14-02-2018 08:58

Sa Majestat Carnestoltes ha sorprès els assistents a l'enterro escapant de la foguera on se l'estava incinerant

PUBLICITAT

Sitges s'ha acomiadat del Carnaval enmig de plors i crespons negres. Lluny de la disbauxa i els somriures que han inundat els carrers del municipi els últim dies, aquest Dimecres de Cendra els sitgetans s'han vestit de dol per dir adéu al rei Carnestoltes. La Reina del Carnaval, els carrossaires, les entitats i centenars de veïns entristits han format part del seguici que ha dut Sa Majestat des de la Casa de la Vila fins la façana marítima, on representants de la cort han llegit les seves últimes voluntats, amb una crítica satírica dels moments més emblemàtics d'aquest Carnaval. Amb tot, en el moment de culminar l'enterrament amb la crema de les despulles a la foguera, Sa Majestat ha deixat a tothom bocabadat escapant d'entre les flames i fugint corrents per evitar ser socarrimat.

El Carnestoltes i la seva cort s'han resistit aquest any a abandonar la vila. Poc després de les sis de la tarda seguien de festa al saló de plens de l'Ajuntament, mentre centenars de veïns es concentraven a l'exterior per acomiadar-se de Sa Majestat. Lluny dels enterraments d'altres anys en què el Carnestoltes arribava abatut a Dimecres de Cendra, aquesta vegada la cort ha hagut d'improvisar l'enterrament i la comitiva fúnebre perquè les ganes de festa encara eren vives.

Tant és així que Sa Majestat ha simulat estar moribund durant el recorregut que l'ha dut fins la platja, però de tant en tant ha seguit bevent i fent comentaris fotetes. La seva cort, però, sí que s'ha resignat a admetre la fi del Carnaval i ha convertit el recorregut en un mar de llàgrimes. Un any més, no hi ha faltat les vídues que han plorat de forma escandalosa i desconsolada, vestides amb lluentons i plomes negres.

Un cop a la platja, Sa Majestat ha trencat novament els esquemes d'altres enterraments de Dimecres de Cendra: no ha llegit el testament habitual i han estat els personatges de la Crítica –element essencial del Carnaval inclòs en el seu seguici- els qui han repassat les últimes voluntats amb un to desenfadat. L'elecció de les entitats per organitzar els personatges del Carnestoltes i la Reina, el cartell d'enguany i l'estona que les entitats van ballar davant les càmeres de televisió durant les rues de la Disbauxa i l'Extermini han estat objecte dels seus dards.

Finalment, el cos ha estat traslladat a espatlles dels carrossaires fins la màquina d'on va sorgir Dijous Gras, que ha començat a cremar tímidament. De sobte, però, el Carnestoltes ha sortit de la foguera tot ple de flames i ha fugit de l'enterrament, deixant pas a un espectacle pirotècnic que ha servit per posar punt i final al Carnaval i donar la benvinguda a la Senyora Quaresma, que ha repartit bunyols de vent entre el públic.

PUBLICITAT

Arxivat a

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon