Nova etapa

S’inaugura la rehabilitació i ampliació de la Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes (VÍDEO)

Jordi Lleó Sant Pere de Ribes 18-02-2018 12:50

S’inaugura la rehabilitació i ampliació de la Casa de la Vila de Sant Pere de Ribes. Diputació de Barcelona

Una plaga de tèrmits descoberta al 2012 va oblidar de desallotjar i remodelar l’immoble

Cinc anys més tard han acabat la primera fase de les obres que han costat 1,6 milions d’euros

PUBLICITAT

Sant Pere de Ribes ja disposa de la Casa de la Vila rehabilitada i ampliada. Amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa i l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, avui divendres ha tingut lloc la inauguració d’aquest edifici consistorial que des del juny del 2012 no s’utilitzava. Llavors, una plaga de tèrmits va obligar a desallotjar l’immoble sobre el que es van descobrir diferents patologies afegides.

Després d’un llarg estudi es va decidir enderrocar l’edifici adjacent a la Casa de la Vila, el casalot anomenat Can Riba. D’aquesta manera l’edifici remodelat de l’Ajuntament disposa ara de més llum, guanya una façana i un espai públic a l’antic pati que tenia l’accés tancat des del carrer i que passarà a ser una plaça en un futur.

En concret, el que s’ha inaugurat avui municipi és la primera fase del projecte. Està previst que s’hi traslladi a partir de la setmana vinent l’Oficina d’Atenció Ciutadana, recuperant així la seva ubicació original a les renovades dependències de la planta baixa. A partir del dia 1 de març les persones que hagin de fer gestions i tràmits a l’OAC de Ribes ja no s’hauran d’adreçar a la masia Can Puig sinó a la plaça de la Vila. L’alcaldia i secretaria també es mudaran seguidament a la primera planta de la renovada Casa Consistorial. L’edifici municipal del carrer Major seguirà acollint la Policia Local i d’altres serveis. A la primera planta també s’ha recuperat la Sala de Plens que ja ha acollit aquest mes la sessió plenària del debat sobre l’estat del municipi.

Les necessitats d’espai i funcionals de l’ajuntament han marcat el projecte que ha permès guanyar més espai públic en el seu entorn; un edifici annex amb una sala d’actes polivalent amb accés independent i els estudis de Ràdio Ribes; el sanejament, reforç estructural i reforma de l’edifici tot respectant elements històrics; l’adaptació a les actuals normatives; la instal·lació d’un ascensor i que sigui més funcional, transparent i amb més llum natural.

Aquest any 2018, es donarà continuïtat al projecte amb la segona fase d’acabament de la segona planta i la reforma dels espais de l’antic Jutjat de Pau de l’edifici del costat. Un cop tot acabat, la última actuació serà la de la urbanització de la nova plaça que hi haurà darrera, que també disposarà d’un accés a l’edifici. El pressupost de la primera fase ha estat de 1.645.000 euros i el de la segona és de 740.000 euros. Dels gairebé 2,4 milions d’euros del conjunt del projecte, 1,6 milions han estat finançats per la Diputació de Barcelona a través de diverses subvencions.

Al vídeo podeu seguir les declaracions de Mercè Conesa i Abigail Garrido, i seguidament la visita guiada de Carles Miret, guia turístic del municipi.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon