Ventades

Activen l'alerta del Ventcat per vent fort de matinada al front litoral, al prelitoral central i a la Catalunya Central

ACN Barcelona 01-03-2018 10:10

Activen l'alerta del Ventcat per vent fort de matinada al front litoral, al prelitoral central i a la Catalunya Central. EIX

Els serveis d'emergència indiquen que les ratxes poden superar els 100 quilòmetres per hora

PUBLICITAT

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del pla Ventcat en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En concret, es preveuen dos episodis seguits de vents forts. A partir d'aquesta mitjanit i fins el migdia de demà divendres un episodi de vent de ponent (oest) afectarà les comarques del litoral, prelitoral central i Catalunya Central. Segons l'SMC es veuran afectades les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. La previsió de vent sostingut a cota de mar es de 40 quilòmetres per hora amb ratxes màximes de fins a 108. A les cotes més altes (especialment al massís del Port i del Montsant) les ratxes màximes poden arribar als 126. Protecció Civil demana prudència en la conducció i retirar objectes de balcons, terrats i façanes que puguin caure al carrer. El vent bufarà especialment fort a primera hora del matí, amb la qual cosa cal vigilar en els desplaçaments a centres de treball i escolars.
Des de migdia de demà divendres fins dissabte al matí un nou episodi de fortes ventades de component sud sud-oest afectarà cotes altes del Pirineu (Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, Cerdanya i Ripollès). Es poden superar els llindars de ratxes màximes a les cotes altes, amb màxims de fins a 144 quilòmetres per hora.

D'altra banda, es manté activada la fase d'alerta del pla Procicat pel fort onatge amb possibles inundacions locals a la meitat nord del litoral. Aquest fenomen ha afectat des del matí la meitat nord del litoral i s'ha intensificat amb el pas de les hores. Durant el dia s'han registrat onades de fins a 10 metres front a la costa de Begur i petites inundacions a passejos marítims de municipis costaners de l'Empordà. També ha obligat als trens de la línia del Maresme a circular per la via més allunyada de l'aigua.

Protecció Civil ha volgut recordar la importància de respectar els tancaments de seguretat a espigons i esculleres per evitar ser arrossegats per les onades. L'Ajuntament de Barcelona també ha activat la fase d'alerta del protocol per mal estat de la mar.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon