Dia de les Dones

El Programa Traca engega accions de prevenció de violència masclista entre joves del Garraf

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-03-2018 09:08

El Programa Traca engega accions de prevenció de violència masclista entre joves. EIX

S’ha programat un seguit d’accions per treballar amb joves de Canyelles, Cubelles i Olivella aspectes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci

PUBLICITAT

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Dones, el Programa Traca llança una campanya de prevenció de la violència masclista, especialment entre joves. Aquesta campanya s’emmarca en un seguit d’accions programades per a aquest any, a través de les quals es vol treballar amb joves de Canyelles, Cubelles i Olivella aspectes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci. El Programa Traca, impulsat pel Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, treballa en la prevenció de les conductes de risc associades al consum de substàncies, i enguany han acordat prioritzar les accions adreçades a prevenir la violència masclista.

La campanya proposa unes imatges adreçades a tres col·lectius diferents. La imatge adreçada al col·lectiu d’adolescents fa referència a la violència de gènere associada a les xarxes socials, que es manifesta amb missatges habituals entre joves com "Amb qui parles pel mòbil?", "A qui hi has afegit?", "Si m’estimessis no et caldrien tants amics a les xarxes", etc. A través dels cartells es vol cridar l’atenció sobre la necessitat d’aturar aquestes conductes, per tal d’evitar que les noies les assumeixin com a normals i perquè els nois deixin de fer-les.

La imatge per al segon col·lectiu, el de joves, es trasllada a la nit, on el consum de drogues (sobretot l’alcohol) pot emmascarar comportaments poc respectuosos cap a les noies. En aquest cas el cartell vol fer èmfasi en que res justifica cap agressió vers les dones: ni la manera de vestir i de comportar-se, ni el consum de drogues.

La tercera imatge, adreçada a persones adultes, fa referència a la violència que sovint no és tan evident: la manca de respecte, el menyspreu, l’agressivitat verbal i el maltractament psicològic. Totes les imatges es difondran a través de diverses webs i xarxes socials, i en format paper.

Durant aquest any, el Programa Traca desenvoluparà altres accions com l’edició d’un fullet sobre gènere, afectivitat i festa (amb o sense drogues), el desenvolupament del protocol d’actuació en cas d’assetjament sexual i consum de drogues en espais públics d’oci, i la producció d’un vídeo sobre respecte, afectivitat i drogues, amb alumnes de l’Institut Cubelles.

D’altra banda, el Servei Comarcal de Joventut ha fet 2.000 bosses i 3.000 moneders per difondre les diferents campanyes de sensibilització sobre el respecte a les dones i el civisme en entorns d’oci que s’estan fent al Garraf. Els municipis de la comarca distribuiran el material en els diferents equipaments juvenils i en activitats adreçades a joves.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon