Ple municipal

El govern de Vilanova defensa la regularització urbanística del Padruell

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 06-03-2018 07:41

Neus Lloveras i Gerard Llobet. EIX

El ple aprova provisionalment una modificació del pla general que autoritza l'ampliació il·legal de les Caves Jaume Serra sense renunciar a futures sancions

PUBLICITAT

El ple de l'Ajuntament de Vilanova va aprovar provisionalment aquest dilluns la modificació  del pla general per tal de requalificar uns terrenys de la finca El Padruell, on es troben les instal·lacions de les Caves Jaume Serra. L'objectiu és regularitzar l'ampliació que va realitzar l'empresa sense els permisos necessaris, si bé el regidor d'Urbanisme, Gerard Llobet, assegura que els propietaris hauran de pagar una sanció econòmica en haver incomplert la normativa urbanística. La voluntat de l'Ajuntament és ampliar la regularització de la zona, una actuació que afectarà finques al voltant del torrent d'en Parellada i que permetrà crear un parc verd protegit proper a la masia d'en Cabanyes, un sector que actualment és “un desgavell”, segons Llobet.

En una roda de premsa aquest dimarts, el responsable d'Urbanisme ha assegurat que el celler Jaume Serra va realitzar “una actuació sense autorització” en necessitar ampliar seves instal·lacions, de manera que un 20% de les mateixes no estan regularitzades a nivell urbanístic. Llobet ha destacat que es tracta d'una empresa “que necessita créixer” i que disposa d'un “projecte de futur vinculat amb el tema enoturístic amb coses que a la ciutat li interessa”.  Si bé l'Ajuntament pretén “ajudar a com es pot acabar de legalitzar i acompanyar” l'empresa a l'hora de fer-ho, el regidor ha deixat clar que “l'expedient segueix el seu curs”, i que prové “d'una advertència prèvia realitzada fa un any”. “Hauran de passar per caixa i pagar la sanció com tothom”, ha resumit el responsable d'Urbanisme.

Una segona actuació més ambiciosa

La modificació del pla general permetrà que els terrenys de la finca El Padruell passin d'estar qualificats com a “zones d'afecció i servitud (clau 20) a zona de sòl de valor agrícola (clau 18). Si bé l'actuació aprovada ahir pretén posar ordre bàsicament a la finca, la voluntat del govern és tirar endavant una segona modificació del pla general “per regular un àmbit molt més gran del torrent”; aquesta actuació, que inclourà finques al voltant del torrent, permetrà que l'Ajuntament “rebi les cessions gratuïtes de sòl al voltant del 70%”, segons Gerard Llobet. Així, es crearà un parc verd, incorporant l'antic abocador municipal, que a hores d'ara no és de titularitat pública. Llobet també ha anunciat que s'habilitarà un nou accés a aquesta zona, tenint en compte que l'actual, situat al costat de l'autopista, és “molt precari i perillós”. Aquesta segona modificació inclourà des de l'àrea més propera a la masia Cabanyes fins al torrent d'en Parellada.

La CUP va denunciar el cas a la Fiscalia l'any passat

El juny de 2017, la CUP de Vilanova va presentar a la Fiscalia documents relacionats amb les obres i la requalificació de terrenys de les caves Jaume Serra perquè investigués diversos presumptes casos de delicte urbanístic i prevaricació ocorreguts des de l'any 2011. Segons la CUP, l'empresa havia desviat el torrent d'en Parellada sense la preceptiva llicència municipal, un fet que “contradiu la legislació urbanística, però l'Ajuntament no va obrir cap expedient sancionador, la qual cosa constitueix un presumpte cas de prevaricació per omissió", segons va denunciar la CUP.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon