285 habitatges

Sant Pere de Ribes suspèn la concessió de llicències d’habitatges turístics

Redacció Sant Pere de Ribes 07-03-2018 04:36

Sant Pere de Ribes suspèn la concessió de llicències d’habitatges turístics. Ajt Sant Pere de Ribes

La mesura és temporal i preventiva per regular l’activitat

PUBLICITAT

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes suspendrà temporalment la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic al municipi per fer una anàlisi més acurada de la situació actual i de les conseqüències o oportunitats que es puguin derivar de la implantació de nous pisos o cases destinats al turisme. La moratòria, de caràcter preventiu i amb una durada d’any, entrarà en vigor en breu un cop el govern local aprovi el tràmit en els pròxims dies.

Actualment Sant Pere de Ribes disposa de 285 habitatges d’aquests tipus. Tot i que segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, la situació actual no és problemàtica,  “abans que en algun moment això pogués esdevenir realment un problema, volem treballar des de la prevenció. Creiem que és important analitzar i fer una diagnosi molt clara de la situació d’aquests tipus d’habitatges i a l’ús que se’n fa a nivell turístic, doncs d’una altra manera serien habitatges convencionals”, ha dit.

Els motius que han portat al govern a prendre aquesta mesura cautelar serien evitar situacions similars a les que han viscut altres municipis i l’impacte que podria tenir tant la proximitat de Sant Pere de Ribes amb les poblacions turístiques del territori com un possible augment significatiu de pisos turístics i la seva repercussió en els preus del mercat del lloguer d’habitatges. A més, es volen establir uns percentatges d’idoneïtat per mantenir l’equilibri entre els usos residencials i els usos turístics en cadascun del nuclis urbans i concretar quin és el nombre d’habitatges turístics apropiat pel volum d’habitatges d’us residencial existent i preferencial. “L’estudi també hauria de donar una sèrie de pautes de treball per vincular molt més aquest tipus de turisme amb el municipi (...) i poder-los oferir la pròpia oferta turística que té perquè dediquin part de les vacances a conèixer-lo  i no només a pernoctar-hi”, ha afegit l’alcaldessa.

El regidor d’Urbanisme, Fran Perona, ha emmarcat aquesta mesura en les polítiques d’habitatge que el govern municipal està duent a terme. “És una línia més de treball”, ha dit, “doncs l’ordenació d’aquesta activitat econòmica ha de prevenir la situació que s’ha donat en d’altres municipis i evitar la expulsió de persones que volen accedir a l’habitatge perquè es troben que el mercat de lloguer és mes temporal que anual i també influeix en els preus”. Perona, també ha explicat que la regulació es debatrà en el sí de la mesa d’habitatge i que es s’elaborarà un pla especial d’ordenació d’acord amb les noves condicions que s’acordin.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon