Vaga feminista

Baixa un 25% l'afluència de passatgers a Rodalies de Renfe durant la vaga del 8-M

ACN Barcelona 08-03-2018 09:50

Al Metro de Barcelona s'ha notat una disminució de validacions del 18% vist un dia laboral ordinari

PUBLICITAT

L'afluència de passatgers als combois de Rodalies de Renfe han baixat un 25% amb motiu de la vaga del 8 de març, segons han explicat a l'ACN fonts de la companyia. No hi ha hagut incidències destacades a banda d'aquesta disminució, més enllà que els combois han anat durant tot el dia més plens de l'habitual tenint en compte que els serveis mínims decretats pel Departament de Treball són del 33% durant tot el dia. Un altre servei de transport públic que s'ha vist afectat per l'aturada general convocada amb motiu del Dia de la Dona ha estat el Metro. Fonts de TMB han explicat que la davallada de validacions entre les cinc de la matinada, hora en què comença el servei, i les cinc de la tarda ha estat del 18% vist un dia laboral ordinari.

En el cas del Metro tampoc hi ha hagut incidències destacades, a banda dels combois més plens per la mateixa qüestió dels serveis mínims. En el cas de TMB, que opera metro, bus i Tram, ha ofert avui el 50% del servei en hores punta (des de les 06:30 h a les 09:30 h i des de les 17:00 h a les 20:00 h) i el 25% en hores vall.

A les hores punta ha calgut una certa regulació en alguna estació puntual. És el cas de l'estació de metro de Diagonal, on a dos quarts de set de la tarda calia controlar l'accés dels usuaris per no omplir en excés les andanes.

Finalment, pel que fa als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), fonts de l'entitat han xifrat en un 36,6% el descens d'ús dels combois de la línia Barcelona-Vallès aquest 8 de març. En concret han utilitzat aquest transport públic 118.262 persones. La línia Llobregat-Anoia ha estat un 9,8% menys utilitzada que un dia habitual, amb 50.548 passatgers.

Cal recordar que a primera hora del matí el servei de la línia Barcelona-Vallès ha estat interromput durant aproximadament una hora i mitja per la presència de manifestants a les vies.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon