Festival de Cinema Fantàstic

El Festival de Sitges commemorarà el 40è aniversari de 'La noche de Halloween'

ACN Sitges 09-03-2018 01:39

La noche de Halloween. EIX

El film s'afegeix als dos nous focus temàtics al voltant de '2001: Una odisea del espacio' i de 'La noche de los muertos vivientes'

PUBLICITAT

La 51a edició del Festival de Sitges commemorarà el 40è aniversari de 'La noche de Halloween', el popular film de John Carpenter que va canalitzar les influències del 'psycho-killer', el 'giallo' i els 'serial killers' més aterridors creant un subgènere conegut com a 'slasher'. D'aquesta manera, la commemoració del film s'afegeix als dos nous focus temàtics que complementaran el ja anunciat 'leitmotiv' del certamen al voltant del 50è aniversari de '2001: Una odisea del espacio' i del fantàstic sorgit el 1968 'La noche de los muertos vivientes', de George A. Romero. Aquest any, el Festival de Sitges se celebrarà entre el 5 i el 14 d'octubre.

L’slasher –que va dominar el cinema de terror des de finals dels anys 70 i durant tota la dècada dels 80– va establir unes regles i va certificar el protagonisme actiu i passiu dels adolescents en el gènere, mitificant personatges com Michael Myers o Jason Vorhees, a través d’una sèrie de productes de baix pressupost i gran rendiment comercial tant en les grans pantalles com en l’incipient negoci del lloguer de pel·lícules VHS.

Per altra banda, el bicentenari de la publicació de Frankenstein també serà recollit per Sitges en una retrospectiva que destacarà la naturalesa femenina del mite, destacant no només el fet de ser la primera gran novel·la de ciència-ficció i horror escrita per una dona (Mary W. Shelley) sinó també la importància de la figura femenina en moltes de les seves adaptacions com La novia de Frankenstein, de James Whale o Frankenstein creó la mujer, de Terence Fisher.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon