Equipaments

El nou CAP de Ribes entrarà en funcionament el proper dilluns, amb sis anys de retard respecte l'anunci inicial

ACN/ Gemma Sánchez Sant Pere de Ribes 13-03-2018 10:47

El nou CAP de Ribes entrarà en funcionament el proper dilluns, amb sis anys de retard respecte l'anunci inicial. Generalitat

L'equipament permetrà abandonar les instal•lacions ubicades a la planta baixa d'una comunitat de veïns

PUBLICITAT

El proper dilluns 19 de març entrarà en funcionament el nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Josep Bertran i Miret al nucli de Ribes del municipi de Sant Pere de Ribes (Garraf), el qual substituirà les actuals instal•lacions ubicades a la planta baixa d'una comunitat de veïns. L'equipament obrirà portes sis anys després de la data prevista inicialment, ja que la Generalitat en va anunciar la construcció el 2010 amb la previsió de posar-lo en marxa el 2012. Les retallades econòmiques de la Generalitat, però, en van endarrerir el projecte i la construcció, que ha costat més de 3 milions d'euros. El nou CAP, gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), compta amb una superfície de més de 1.700 m2 que acullen serveis de medicina general, pediatria, odontologia, salut mental i salut sexual i reproductiva.

L'obertura del nou equipament suposarà una redistribució dels serveis d'atenció primària per als veïns de Sant Pere de Ribes. D'una banda, el nou CAP Josep Bertran i Miret donarà servei als residents a Ribes –i totes les seves urbanitzacions- i també al municipi veí d'Olivella. D'altra banda, el CAP de les Roquetes atendrà els veïns d'aquest altre nucli i també els residents del municipi de Canyelles. El Departament de Salut ha avançat que està treballant en el projecte d'ampliació d'aquest segon CAP per duplicar-ne l'espai.

PUBLICITAT

Comentaris

PUBLICITAT

PUBLICITAT

GARRAF

ALT PENEDÈS

BAIX PENEDÈS

Catalunya-Mon